צפייה בגרסה מלאה : ביטוח חובה ומקיף לרכב ישן
צריך לחדש ביטוח חובה וצד ג׳ (דיפנדר 94)
להפתעתי המחיר של החובה עלה ל 1450₪ (מ 1200₪) וצד ג׳ קפץ מ 850 ל 1700₪!!! (אבי גולן - ביטחה).
אצל מי אתם מבטחים והאם מישהו חידש לאחרונה?
אגב, הטענה של הסוכנת היא שהמחירים לרכבים ישנים התייקרו מאוד.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אצלי הרכב 10 שנים צעיר יותר אבל באמת קיבלתי תשובות דומות מהסוכנות של אבי גולן.
בסופו של דבר עברתי לביטוח צד ג' (וחובה). יש להם גם סידור של צד ג' + גניבה.
באופן מפתיע - חבר שביטח אצלו פאג'רו משנת 2000 שילם משמעותית פחות על ביטוח צד ג' כמה חודשים לפני כן. הם טוענים שהייתה התייקרות משמעותית בחודשים האחרונים וכן שהחבר למעשה המשיך ביטוח קיים ולכן קיבל מחיר טוב יחסית, בעוד שאני עובר מביטוח מקיף בחברה אחת לביטוח צד ג' בחברה אחרת ולכן הם לא מסוגלים לתת לי מחיר דומה (הגברת כמעט נשבעה שהרווח שלהם כמעט אפסי במקרה זה והם עושים זאת בעיקר כדי לשמר אותי כלקוח). ביצעתי גישוש זריז בחברה לביטוח ישיר וראיתי שהתמונה דומה למדי. לא היה לי הפעם זמן נוסף להשקיע בחקר שוק מעמיק. צד ג' כ-1500 שח למיטב זכרוני.
אצלי (95') עלה מ-1200 ל-1473.
יש הסבר להתייקרות הזו חוץ מתיאוריות הקונספירציה של "המדינה נגד בעלי רכב ישן" וכו'?...
אני כל שנה עושה השוואה קצרה ומבטח.
לאחרונה החלפתי לרכב קצת יותר מאתגר בביטוח.
הסוכן שעבדתי איתו קצת שיגע אותי- תישלח תביא תחתום.
חבר המליץ לי על אייל רגב
גם סוכן וגם גיפאי רציני
אייל עשה שמניות באוויר
והוריד לי הרבה מאוד כסף מהעלות.
ללא קסמים, לכל דבר הסבר הגיוני ומנומק.
ממליץ בחום רב על אייל רגב
09-878-2333
הצעת חוק לתיקון פקודת ביטוח רכב מנועי (מס' 23), התשע"ח–2018
[מס' כ/773; דברי הכנסת, חוב' כ"ו, ישיבה 337, עמ' ; נספחות.]
(קריאה שנייה וקריאה שלישית)
היו"ר ישראל אייכלר:
עכשיו אנחנו עוברים לסעיף 6, להצעת חוק לתיקון פקודת ביטוח רכב מנועי (מס' 23). תציג את ההצעה חברת הכנסת רחל עזריה, בבקשה.
רחל עזריה (יו"ר הוועדה המיוחדת):
כבוד היו"ר, כנסת נכבדה.
היו"ר ישראל אייכלר:
מבקשים שקט, רבותיי.
רחל עזריה (יו"ר הוועדה המיוחדת):
אני מתכבדת להציג בפניכם את הצעת חוק לתיקון פקודת ביטוח רכב מנועי (מס' 23), התשע"ח–2018, שיזמו חברי הכנסת מיקי מכלוף זוהר ואיתן כבל ויצחק וקנין. אני רוצה להסביר קודם כול קצת על הצעת החוק. זה בעצם מעלה את מרכיב ההעמסה בתעריף הביטוח שגובה הפול כדי לשמור על מחיר סביר של תעריפי ביטוח חובה לאופנועים מצד אחד, ולהתמודד עם ההשלכות של מסקנות ועדת ההיוון שגרמו לדרישת חברות הביטוח להעלאת מחירי ביטוח רכב חובה לכלי רכב, מצד שני.
פקודת ביטוח רכב מנועי, התש"ל–1970, מחייבת את ציבור הנהגים בישראל לרכוש פוליסת ביטוח רכב חובה מחברת ביטוח. יש בעלי רכב מנועי, בעיקר רוכבי אופנועים, שחברות ביטוח מסרבות לבטח אותם בשל הסיכון הגדול הטמון ברכיבה על אופנוע. כדי להבטיח כיסוי ביטוחי לכול חויבו חברות הביטוח לספק אפשרות ביטוחית גם לנוהגים בכלי רכב מסוכנים. אממה, מה שגילינו של-40% מהרוכבים על האופנועים אין היום ביטוח חובה. אין ביטוח חובה. אחד הדברים שעשינו בוועדה זה פנינו למשטרה ואמרנו: איך יכול להיות שנוסעים אנשים בלי ביטוח חובה? אז הם אמרו שבגלל שזה לא קנס אלא הליך פלילי, זה מאוד מסובך להם לטפל בזה.
הדבר הראשון, זה שדרשתי מהמשטרה לטפל בזה. לא יכול להיות ש-40% פשוט נוסעים בלי ביטוח. ולכן בעצם הדרישה הייתה להוזיל את מחיר הביטוח כדי לגרום לכך שיותר אנשים יעשו ביטוח – רוכבים על אופנוע.
אני אפילו אומר יותר מזה, זה שאין ביטוחים גורם לזה שבסוף הם הולכים ותובעים תביעה נזיקית, הרבה פעמים, מה שמעמיס על בית המשפט. זה שלומיאלי, אין לי דרך אחרת לומר. לכן ייסדו חברות הביטוח את הפול – המאגר הישראלי לביטוח רכב שליד איגוד חברות הביטוח בישראל – המנהל את הביטוח המשותף למשתמשים ברכב מנועי שלא השיגו כיסוי ביטוחי באופן ישיר אצל מבטחים בישראל.
בחוק לתיקון פקודת ביטוח רכב מנועי (מס' 19), התשע"א–2011 (להלן – תיקון מס' 19), נקבע מרכיב ההעמסה בתעריף הביטוח, שמטרתו הייתה להוזיל את פרמיית ביטוח החובה של רוכבי אופנועים באמצעות העמסת חלק מהסכום על יתר המבוטחים בביטוח חובה, דהיינו הנוסעים במכוניות, וכך לעודדם לרכוש ביטוח חובה במחיר סביר.
מרכיב ההעמסה נקבע בתחילה ל-6% מעלות הסיכון הטהור ולאחר מכן שונה לטווח בין 5.5% ל-6.5% כדי לאפשר גמישות בשינוי התעריפים בהתאם לשינוי נסיבות בעתיד. למרות זאת, פרמיות הביטוח לאופנועים בפול עדיין גבוהות, ועקב כך רוכבי אופנועים רבים עדיין לא מבוטחים בביטוח חובה. אני חוזרת על הנתון, 40%, הוא בעיניי נתון מזעזע.
כמו כן, בשנת 2014 הוקמה ועדת ההיוון בראשות השופט ד"ר אליהו וינוגרד, לבחינת הנתונים המשמשים את המוסד לביטוח לאומי לחישוב הקצבאות המשולמות לנפגעי תאונות עבודה. בעקבות מסקנות הוועדה, תוקנו תקנות הביטוח הלאומי (ההיוון), התשל"ח–1978, ונקבע בהן כי שיעור הריבית להיוון הגמלאות המשולמות על ידי המוסד לביטוח לאומי ירד מ¬-3% ל-2%.
השינוי הביא להגדלת התשלום לנפגעים המבקשים לקבל סכום חד-פעמי מהביטוח הלאומי, כאילו היה אמור לעסוק רק בביטוח לאומי, אבל בפועל השפיע על כל התשלומים של חברות הביטוח למבוטחים שמועברים בסכום חד-פעמי ולא כקצבה חודשית, ובייחוד בתחום ביטוחי חובה לרכב. לכן, חברות הביטוח דורשות כעת לייקר גם את תעריפי ביטוח החובה לכלי רכב, ובכלל זה האופנועים.
ושוב, אנחנו רואים שאנחנו מייקרים את מחיר הביטוחים לאופנועים לא בתהליך שציפינו אבל זה מה שקורה בפועל.
לפיכך, כדי להמשיך לסבסד את תעריפי ביטוח החובה לאופנועים, התבקשה הוועדה להעלות את השיעור המרבי של מרכיב ההעמסה למימון העלות לביטוח אופנועים במסגרת הפול ל-8.5%.
אבל, אני לא רציתי פשוט להטיל עוד עומס על הנוהגים במכוניות, וחיפשנו איזשהו שביל זהב. מצד אחד, לגרום לכך שכן ליותר אנשים יהיה ביטוח כי העובדה שלרוכבי אופנועים אין ביטוח זו בעיה בעיניי לכל דבר ועניין. מצד שני, להעלות בצורה כל כך משמעתית את ההעמסה זה גם משהו שלא רצינו.
לכן עשינו שני מהלכים. אחד, אמרנו שההעמסה תעלה ל-8.5% אבל רק שנתיים מיום 1 ביולי 2018, זה אומר עד 1 ביולי 2020, ואחר כך זה ירד ל-8% מעלות הסיכון הטהור.
במקביל, אני דרשתי ממשרד המשפטים ומשרד האוצר לזרז עבודה שהם עושים כבר הרבה זמן, שזה לייצר עוד ביטוחים אלטרנטיביים. מה שיש היום זה שהביטוחים – יש רק ביטוח אחד שהוא מאוד מאוד מקיף ולכן הוא מאוד מאוד יקר – ואני שמחה שהם נענו.
אני רוצה להודות לכל מי שטרח ועמל על החוק הזה: למשרד האוצר, לאגף תקציבים, לרשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון – ארד ודיע, אסף מיכאלי וירון גולן; במשרד המשפטים, לרוני נויבואר, אורבך, למשרד התחבורה, לאיגוד חברות הביטוח, לאיגוד לשכות המסחר, לפול, מועדון האופנועים. תודה למנהלת הוועדה אריאלה מלכה וללירז בנימין. כמובן, ליועצת המשפטית של הוועדה, ורד קירו-זילברמן, שמצאה את הדרך לנווט את הספינה המורכבת הזאת, לייעץ. תודה ליועציי, נחלה ליאור, נעמי נידם, צורי דותן ועינב גוטל-קליין ולחברי הכנסת המציעים.
חברי וחברות הכנסת הנכבדים, להצעת החוק לא הוגשו הסתייגויות. אני מבקשת שתאשרו את הצעת החוק בקריאה השנייה ובקריאה השלישית, בנוסח שאישרה הוועדה. תודה רבה.
היו"ר ישראל אייכלר:
רבותיי, אין הסתייגויות ואין בקשות דיבור לחוק הזה. לכן אנחנו ניגשים להצבעה. הצעת חוק לתיקון פקודת ביטוח רכב מנועי (מס' 23), התשע"ח. מי בעד? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה מס' 7
בעד סעיף 1 – 34
נגד – 7
נמנעים – 3
סעיף 1 נתקבל.
היו"ר ישראל אייכלר:
34 בעד, שבעה נגד, שלושה נמנעו. הצעת החוק התקבלה בקריאה שנייה. עכשיו אנחנו ניגש להצבעה בקריאה שלישית. מי בעד? מי נגד? מי נמנע?
הצבעה מס' 8
בעד החוק – 31
נגד – 22
נמנעים – 1
חוק לתיקון פקודת ביטוח רכב מנועי (מס' 23), התשע"ח-2018, נתקבל.
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
ולמי שאין כוח לקרוא את כל בלבולי המוח, העלו את ההשתתפות של מבטחי הרכב בביטוחי האופנועים.
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
אפשר לעשות ביטוח רכב מקיף לרכב שמתחת לשנת 2000? אני מבוטח בביטחה רק בגלל שאני יכול כל פעם להאריך את הביטוח אבל אף חברה אחרת לא יכולה לעשות לי ביטוח מקיף חדש
פשוט לא מצאת סוכן שמוכן להתעסק איתך. ביטחה היא לא חברת ביטוח אלא סוכן ביטוח. הם מבטחים במספר חברות (בד"כ לג'יפים זה שלמה). כל סוכן יכול לחדש לך באותה חברה.
בנוסף,
במקרה של תאונה שים לב טוב טוב שאתה מטריד אותם (ביטחה) כדי לקבל דרישות תשלום (אם יש) כי אצלי הם פישלו פעמיים, למרות שהתקשרתי לשאול אם אני חייב משהו לחברת ביטוח.
אצלי זה נגמר במכתב ממשרד עו"ד לפני הזמנה למשפט, והייתי צריך לשלם, בנוסף להשתתפות העצמית, גם ריבית וגם שכר טרחה למשרד עו"ד.
קיצור,
הם משיגין מחירים טובים וביטוחים לג'יפים, אבל הם מאוד מבולגנים ושאננים.
נ.ב.
לאחרונה ביטחה התפצלו לשניים:
אבי גולן (במקור אחד משלנו, לא יודע היום).
אלחנן פלג (לא מכיר אותו).
כשאתה מחדש/פונה אליהם תברר אצל מי מהם אתה מבוטח.
מאיר אלוני
21-06-18, 13:17
היום אין צורך לעשות חובה ומקיף אצל אותו מבטח, ביטוח החובה הוא אחיד והכי טוב פשוט להשתמש במחשבון הזה לאיתור הכי זול :
https://car.cma.gov.il/
מה שכתבת מאוד מעניין וגם מדאיג. גם אני מבוטח דרך ביטחה.
מתי היה הפיצול ואיך הוא מנוהל?
האם התנסת בחידוש פוליסה אחרי הפיצול?
משום מה גם כך נושא החידוש לא היה מסודר אצליהם כהלכה. מצד שני מחיר הביטוח שהשגתי דרכם היה זול משמעותית מהמחירים בשאר האופציות שבדקתי.
לא יודע מתי הפיצול, יש מערכת ניתוב שיחות פשוט לשאול אצל מי מהם אתה ולבקש מספר ישיר (או לעבור כל פעם דרך המרכזת).
המחיר הנמוך לג'יפים הוא בדרך כלל כי הם יודעים לעבוד עם קוד רכב המתאים לm1 ולא לn1.
מה שרוב סוכני הביטוח לא יודעים, או לארוצים לעשות.
לגבי החובה, עשיתי עכשיו ביטוח לפרייבט ויש הרבה הבדל במחירים, הנובע מכל מיני פרטים שהסוכן יכול להכניס (גיל, אמצעי בטיחות, ועוד מליון תתי סעיפים שלא תמיד מופיעים בהצעות המפורסמות בלוחות). סוכן טוב, שגם עובד עם מספר חברות ביטוח, יידע למקסם לך את הביטוח לפי צרכיך. הכל עניין של כמה הוא משקיע.
תודה אייל על ההסבר. הסוכנים שפניתי אליהם לא הרימו את הכפפה. לגבי ביטחה והבלגן - מסכים. כשעשיתי את הביטוח לראשונה ונזקקתי לגרר התקשרתי לחברת הגרירה רק כדי לגלות שמישהו שכח לעשות לי מנוי... כשעשיתי ביטוח לפרייבט הייתי צריך להתקשר שלוש פעמים רק כדי לקבל מהם מסמך היעדר תביעות, פעמיים חירטטו אותי שזה לוקח מספר ימים עד ש"נפלתי" על עובדת מקצועית שם ששלפה לי את זה ברגע. ועדיין כלל ביטוח ישיר גרועים בהרבה במתן שירות - לדעתי.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
ניר
מצטרף. להמלצה על אייל רגב, חבר יקר וסוכן ביטוח מעולה שמבין ג'יפים.
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
אצלי (95') עלה מ-1200 ל-1473.
יש הסבר להתייקרות הזו חוץ מתיאוריות הקונספירציה של "המדינה נגד בעלי רכב ישן" וכו'?...
חידשתי החודש את הביטוח להיילקס. לא קונספירציה, שחור על גבי נייר פוליסה. מעלים את הפרמיה כדי לעודד ירידה מהכביש, כך לפי הסוכנת שאני עובד איתה.
תודה שוב לכל המגיבים.
אחרי בירורים והשוואות, גילי ברק הציעה את הביטוח במחיר הכי אטרקטיבי בנוסף לשירות מצויין ומענה מידי לכל עיניין שעלה מול החברה המבטחת (הפיניקס).
אני אצלה
Sent from my iPhone using Tapatalk
תודה שוב לכל המגיבים.
אחרי בירורים והשוואות, גילי ברק הציעה את הביטוח במחיר הכי אטרקטיבי בנוסף לשירות מצויין ומענה מידי לכל עיניין שעלה מול החברה המבטחת (הפיניקס).
אני אצלה
Sent from my iPhone using Tapatalkכמה עלה לך החובה פלוס ג'?
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.