צפייה בגרסה מלאה : מיכל מים לטרופר
אני רוצר להוסיף מיכל מים קבוע (המקלחת מכפילה את הצריכה היומית).
למי יש ויכול להמליץ על כיוון?
אני מבין שיש כאלו שבנו מיכל ליד הקורה מימין לדרייבשפט בין הגיר לסרן האחורי, יש פה מישהו שעשה דבר כזה? תמונה? שירטוט?
תודה
אין לי תובנות מעניינות, אבל אם תייצר משהו, אשמח להצטרף להזמנה.
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
כן, אלעד wondred ביצע, עובד מצויין, לא יודע מה בדיוק הנפח, חכה שיגיב מאמין שהוא ייתן לך את הפרטים.
עוקב
יש לך אפשרות לעקוב אחרי שרשור גם בלי לרשום.
דרך לוח הבקרה במחשב רגיל או סימון בטאפטוק.
יש לך אפשרות לעקוב אחרי שרשור גם בלי לרשום.
דרך לוח הבקרה במחשב רגיל או סימון בטאפטוק.יודע, יש סיבה שרשמתי ככה.
תודה בכל מקרה.
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
יונימוג אדום
29-11-17, 05:41
כנס לקינן קמפינג בהוד השרון - יש להם הרבה מיכלי מים לקראוון במידות וצורות שונות .
הכתובת - ר"ח ההכשרות 2 הוד השרון .
אילן
לא יודע מה קורה בטרופר. אבל אני משתעשע באותו רעיון לרנגלר.
הנה פרוייקט שנעשה ברנגלר http://theroadchoseme.com/diy-4x4-water-tank-pump-filtration-and-treatment
אולי יש שם דברים שישימים גם בטרופר.
גם לסדנת דה וינצ׳י יש מיכלי מים בגדלים שונים, או בקינן קמפינג, או בחנויות המוכרות ציוד ליאכטות ו/או קרוואנים.
קח בחשבון שמיכל פלסטיק הממוקם בגחון הרכב ידרוש מיגון כל שהוא.
אני קיבלתי גם הצעה למיכל מנירוסטה לפי מידה ( לא יידרש מיגון) מארנון שושני מרוק סוליד. לא זול אבל עבודה איכותית מובטחת.
שלמה,
אחת ההתלבטויות שלי היא בעיית הניקיון של המיכל.
ברור לי שהמיכל חייב! להיות חשוך, וכמה שיותר חלק \ קל לניקוי, השיקול הזה מוציא את רוב (שלא להגיד כל) מיכלי הפלסטיק מהמשוואה.
אני הולך על נירוסטה.
שתי תובנות נוספות-
1-אני מחפש משהו של 40-50 ליטר, וזה מחייב מחיצות פנימיות (נגד טילטולים), או פשוט כמה מיכלים נפרדים.
2- בגלל הרצון לנצל טוב את המקום, אני בספק שאני אוכל למצוא מיכל "סטנדרטי" שיתאים.
אני אשמך לדעת סדר גודל של המחירים שקיבלת.
אני מניח שאני צריך מיכל נטו, ואת כל ההרכבה אני אעשה לבד.
ולכן, הדבר שהכי מטריד אותי כרגע, זה הגודל והמיקום האופטימלי של מיכל לטרופר.
ד"א, גם מיכל נירוסטה (לא רק פלסטיק), אם הוא במקום נמוך, אני נוטה למגן.
אני אישית, לא עולה על דעתי לעשות שימוש בשום מיכל מים לצורך מי שתייה, לכן עניין הניקוי היסודי של המיכל מטריד אותי פחות. מי שתייה רק שישיות מים.
לדעתו של ארנון שושני מרוק סוליד, חד משמעית אין צורך למגן מיכל נירוסטה ולשם הדוגמה הוא סיפר לי על לקוח בעל ניסאן פטרול שהרכב ממש "התיישב" על המיכל ללא נזק למיכל.
ארנון ואני מכרים ותיקים והוא הציע לי מחיר מיוחד שנמוך מהמחיר שהוא בדך כלל גובה.
בגדול סדר גודל של עלות למיכל נירוסטה בנפח שאתה מדבר עליו כ- 3,000 ש"ח עד 4,000 ש"ח לפני מע"מ
אם מדובר במיכל חיצוני- מחוץ לתא הנוסעים כוונה, עניין הטילטולים לא ממש אמור להטריד שכן מבחינת השפעה על התנהגות הרכב מדובר בהשפעה מיזערית אם בכלל במיוחד שמדובר במיקום נמוך של המיכל. מבחינת רעש המים המשכשכים שוב כשזה מחוץ לרכב פחות מטריד ולא הייתי צשקיע מחשבה יתרה או ממון בעניין המחיצות.
אם מדובר במיכל פנימי אז בהחלט רעש שיכשוך המים מטריף אותי.
אני אישית, לא עולה על דעתי לעשות שימוש בשום מיכל מים לצורך מי שתייה, לכן עניין הניקוי היסודי של המיכל מטריד אותי פחות. מי שתייה רק שישיות מים.
.
שישיות מים שעמדו בתחנת דלק זה בהרבה יותר גרוע מכל מיכל מים.
כל מיכל אתה יכול לצבוע בשחור, ואם הוא מתחת לרכב ואין שמש ישירה אז גם פספוס קטן בצבע לא יהיה בעיה.
אם אתה רוצה להחמיר, פעם בכמה זמן אפשר להריץ תמיסת ניקוי כמו של קרוואנים.
liontamer84
29-11-17, 15:18
באחד משיטוטיי מתחת לממותה, הבחנתי ברווח שמתאים בול למיכל...
אמאמא, 3-4 אלפיות לכזה דבר, זו בדיוק הסיבה שבגלל יש לי מיכל צינור (קטן יחסית) על הגג.
אשמח להצטרף לקבוצת רכישה אם תתארגן אחת כזו.
עוד יותר אשמח שיהיה לי זמן למדל כזה דבר ולבנות אותו בעצמי מנירוסטה.
רק שאני לא בטוח שיש לי את הכלים המתאימים.
רועי
לדעתו של ארנון שושני מרוק סוליד, חד משמעית אין צורך למגן מיכל נירוסטה ולשם הדוגמה הוא סיפר לי על לקוח בעל ניסאן פטרול שהרכב ממש "התיישב" על המיכל ללא נזק למיכל.
ארנון ואני מכרים ותיקים והוא הציע לי מחיר מיוחד שנמוך מהמחיר שהוא בדך כלל גובה.
בגדול סדר גודל של עלות למיכל נירוסטה בנפח שאתה מדבר עליו כ- 3,000 ש"ח עד 4,000 ש"ח לפני מע"מ
אם מדובר במיכל חיצוני- מחוץ לתא הנוסעים כוונה, עניין הטילטולים לא ממש אמור להטריד שכן מבחינת השפעה על התנהגות הרכב מדובר בהשפעה מיזערית אם בכלל במיוחד שמדובר במיקום נמוך של המיכל. מבחינת רעש המים המשכשכים שוב כשזה מחוץ לרכב פחות מטריד ולא הייתי צשקיע מחשבה יתרה או ממון בעניין המחיצות.
אם מדובר במיכל פנימי אז בהחלט רעש שיכשוך המים מטריף אותי.
אני חושב בכל רם \ שואל -
מה העובי של הנירוסטה שרכב של למעלה משני טון יכול לשבת עליה? מילא בחול הלחץ מתפזר (לא עלינו שקיעה עד עומק כזה..) בהנחה, שאם תהיה פגיעה, היא תהיה די נקודתית, ולאור עלות הפרוייקט, פלטת אלומיניום יכולה לעזור פה.
יתרה מזאת, בכלל לא בטוח שלא עדיף שהמיכל יקרוס? מה עדיף שהמיכל יתרוממם לתוך הריצפה של הרכב? "לתלות" מיכל זו בעיה מסוג אחד, לבנות את הכל גם לדחיפה מלמטה, זו כבר בעיה אחרת.
גם אני לא מתכוון לשתות מהמיכל הזה, אבל אם מתחיל "לגדול" שם משהו, אז מוקדם או מאוחר, גם להתרחץ ולשטוף כלים לא יהיה נעים.
הרעיון של מחיצות אמור לעשות שני דברים, גם למנוע טילטולים ורעש, אבל גם אפשרות לרדת בעובי הדופן, כך שנראה לי, שבסופו של יום, זה לא יהיה יקר (משמעותית).
לא בדקתי אישית עניין עמידות מיכל נירוסטה רק מצטט מה שסופר לי. אם אני לא טועה דובר על נירוסטה 3 מ״מ. להערכתי הבלתי מקצועית/ טכנית די בכך כדי לעמוד בפגעי השטח המזדמנים אבל אולי לא בהגזמה כפי שצוטט לי.
כדי למנוע ״גידולים״ יש טבליות מתאימות (כלור?).
הבעיה הממשית בהקשר הזה מבחינתי בכל אופן היא העלות הגבוהה של מיכל נירוסטה בהתאמה אישית.
אופציה נוספת שיכולה להוזיל עלויות היא אולי למצוא מיכל דלק מפירוק ולעשות לו את ההתאמות הנדרשות כדי להפוך אותו למיכל מים שלא לשתייה.
כל מיכל קבוע יתחיל בסוף לפתח גידולים פנימיים לא סימפטיים.
צריך אפשרות לפתוח לניקוי. מבחינתי לזרוק פנימה טבליות טיהור מים או יוד או כל דבר אחר הופך את זה למים רחצה/שטיפה בלבד.
שישיות זה מצוין, גם של תחנת דלק. קצב תחלופה גבוה
כל מיכל קבוע יתחיל בסוף לפתח גידולים פנימיים לא סימפטיים.
צריך אפשרות לפתוח לניקוי. מבחינתי לזרוק פנימה טבליות טיהור מים או יוד או כל דבר אחר הופך את זה למים רחצה/שטיפה בלבד.
לא מדויק בעליל..
בכל העולם וגם במאגרי מים שאתה שותה מהם, גם אם אתה לא מודע לזה, תהליך הכלרה ו/או יוד משמשים לחיטוי מיכלי מים לשתייה.
שישיות זה מצוין, גם של תחנת דלק. קצב תחלופה גבוה
ממש לא.
בקבוקי מים ״קנקלים״ לא מיועדים לאחסנה בסביבה מזוהמת פתוחה כמו תחנת דלק, יש תהליך שנקרא פעפוע ומוכח שאדי הדלק נכנסים לבקבוקים שמוחזקים במשטחים בחוץ.
בנוסף,
הסביבה הכי גרועה לאחסנת מים במיכל שקוף היא באור השמש.
מיידית מתחיל תהליך התפתחות בקטריות.
לא מדויק בעליל..
בכל העולם וגם במאגרי מים שאתה שותה מהם, גם אם אתה לא מודע לזה, תהליך הכלרה ו/או יוד משמשים לחיטוי מיכלי מים לשתייה.
מדויק, מדויק.
ידוע לי תהליך ההכלרה שמתבצע במיכלים גדולים, על כל המשתמע מכך.
אני לא מתכוון להכליר מים בטיול, היה לי מזה מספיק
ממש לא.
בקבוקי מים ״קנקלים״ לא מיועדים לאחסנה בסביבה מזוהמת פתוחה כמו תחנת דלק, יש תהליך שנקרא פעפוע ומוכח שאדי הדלק נכנסים לבקבוקים שמוחזקים במשטחים בחוץ.
בנוסף,
הסביבה הכי גרועה לאחסנת מים במיכל שקוף היא באור השמש.
מיידית מתחיל תהליך התפתחות בקטריות.
המחקר שאתה מדבר עליו, מצא כי הפעפוע הוא יחסית זניח בהשוואה לחומרי שמשתחררים מתרכובת הPET אשר ממנה עשוי הבקבוק, כאשר חשיפה לאור שמש ישר מעלה את קצב השחרור, אבל מצביע על כך שזיהום בכימיקלים נגרם ככל הנראה באריזה של המים ולא משהו שחילחל מהסביבה. בכל מקרה, מדובר בכמויות מזעריות.
ברמה האישית: אני מכיר מספיק תחנות דלק כדי לדעת איפה מאחסנים מים בצורה נאותה ואיפה בצורה פחות נאותה. איפה הם מאוחסנים בחדר פנימי, איפה באיזור מוצל ואיפה בשמש.
אם אתה מרגיש בנוח לשתות כמויות גם אם מזעריות של PET ואדי דלקים סחתיין.
ציינת בעצמך, אור שמש גרוע לבקבוקים האלו ובהרבה מאד תחנות דלק משטחי בבקבוקי מים עומדים בחוץ.
הכלרה- תרצה או לא, מבוצעת למי השתייה בבית שלך כל הזמן.
ניקוי דומה מבצעים לשקיות שתייה של רכיבת אופניים והליכה רגלית, לא משהו חריג.
אני לא מכליר מים בטיול וגם לא בין הטיולים, ציינתי את זה כפתרון שמקובל ונפוץ בעולם הקרוואנים למי שרוצה הרגשה טובה ועוד יותר בטחון הנקיון המים.
אני סומך הרבה יותר על המיכל האטום לאור שברכב, שבנוי מחומרים מאושרים לתעשיית המזון, שאני ממלא מהברז בבית, אותו ברז שאני שותה ממנו כל יום.
זה עוד שדרוג ביחס לגריקנים שהשתמשנו בהם עד לא מזמן.
יורם-דרומי
29-11-17, 22:08
ראה מיכל שבניתי ייעודי לג'יפ שלי (לא לבד- אצל זולטאן המתמחה בייצור מיכלים)
יש מחיצות במיכל על מנת שהמים לא ירעישו בזמן נסיעה מטלטלת בשטח.
החומר ממנו מיוצר המיכל מאפשר שתיית המים ללא חשש
בהצלחה
יורם
117590117591117592117593
117587117588117589
יורם,
איזה חומר? איזה עובי?
אם אתה מרגיש בנוח לשתות כמויות גם אם מזעריות של PET ואדי דלקים סחתיין.
דורון אתה מתכנן לחיות לנצח?
דורון אתה מתכנן לחיות לנצח?
לא,
ובגלל זה אני שותה ממיכל המים של הרכב, עם מים שאני ממלא מהצינור בגינה.
פלאח-פלאח, אבל כן מרגיש את הטעם של הפלסטיק בבקבוקים האלו מתחנות הדלק.
מה גם שלדעתי מים "מינרלים" שנשאבים מאותם המעיינות של מקורות, או לפחות אותו אוויפר, זה פיקציה של השמאל.. כמו שעירא אוהב להגיד.
באותו כסף אני מקבל ממקורות פי אלף ליטרים מאותו מקור מים..
לא,
ובגלל זה אני שותה ממיכל המים של הרכב, עם מים שאני ממלא מהצינור בגינה.
פלאח-פלאח, אבל כן מרגיש את הטעם של הפלסטיק בבקבוקים האלו מתחנות הדלק.
מה גם שלדעתי מים "מינרלים" שנשאבים מאותם המעיינות של מקורות, או לפחות אותו אוויפר, זה פיקציה של השמאל.. כמו שעירא אוהב להגיד.
באותו כסף אני מקבל ממקורות פי אלף ליטרים מאותו מקור מים..
++++ :-)
אני משתמש בבקבוקים רק בגלל המקרר, ולבישול אני כן משתמש מהג'ריקן (ובעתיד מהמיכל :-) ).
דרך אגב, (ואחרי שהסכמנו שמים , זה מים, וכל הבקבוקים זה חרטה), אם כולם מסכימים שהאחסון בתחנות דלק בעייתי, אז למה להתעסק באיזה תחנה יותר טוב או רע, למה בכלל לקנות בתחנות ולא בסופר?
ממחזר קנקל שתייה קלה וממלא מים בבית.
אהלן,
אני בניתי בהצלחה לפני כמה שנים ומשמש אותי כל טיול.
מיכל 40 ליטר מתחת לאוטו.
אם לא תמצא את השירשור פה דבר איתי ניפגש אני אראה לך הכל.
אלעד.
לא משנה איך תקחו מים, מציע לבדוק כי החומר הוא food grade כולל הריתוכים של הנירוסטה, אחרת זה מי שטיפה.
לא יודע איך הגעתם למי שתיה..אני משתמש לשטיפה ומקלחת בלבד.
מי שתיה רק בשישיות ליטר וחצי אצלי שמתרעננות כל טיול.
לא יודע איך הגעתם למי שתיה..אני משתמש לשטיפה ומקלחת בלבד..
כי זה השימוש הכי משמעותי במים בטיול?
בכל העולם זה השימוש המקובל ונפוץ למעגלי מים ברכב, כאן שוב ממציאים את הגלגל.
עזוב צבא, בתנועת נוער לא שתית מגריקן שאפילו לא היה שחור?
יכול להבין את נק המבט העצלנית שנוח להביא בקבוקים ארוזים ולא להתעסק עם מילוי, אבל מתי זה הפך לאג'נדה ולמשהו בעייתי?
מבחינתי זה לא כדי להמציא את הגלגל אלא כי זה הייעוד הראשוני של המיכל שלי.
מים יש לי בשישיה ובמקרר, זה מספיק לי.
אם יש טיול גדול מישהו דואג להביא מיכל 18 ליטר לשתיה בנוסף ואנחנו מסודרים.
אהלן,
אני בניתי בהצלחה לפני כמה שנים ומשמש אותי כל טיול.
מיכל 40 ליטר מתחת לאוטו.
אם לא תמצא את השירשור פה דבר איתי ניפגש אני אראה לך הכל.
אלעד.
יש מצב שאתה עוזר למצוא את הקישור?
אני כרגע מתקשה לעבור את ה 30 עם מיכל מרובע פשוט, ולגרד את ה 40 עם מיכל "משוגע" עם כל מני פינות.
כמה נמוך המיכל מתחת לקו של הקורה ( של השסי)?
דו"ח מצב -
השאיפה היתה להגיע ל 40-50 ליטר, במציאות, זה לא פשוט.
בהנחה שאני לא רוצה לרדת נמוך מדי (מתחת לגובה של הקורה, אני כרגע 1.5ס"מ מתחת לקורה, אבל מעל לגובה של הגשר).
אני לא מעוניין להזיז צנרת (ברקסים ומזגן).
כנראה שאני אצטרך לשנות מעט את הכבל של המעצור יד.
אני רוצה לשמור על מיכל בצורה שפויה. ניתן להוסיף כל מני הרחבות נקודתיות (2-3 ליטר כל אחת), אבל זה יהיה מיכל בעייתי ויקר ליצור.
במחשבה שניה, ומניסיון שמקלחת שטח זה לא יותר מ 10 ליטר, ובידיעה שיש לי ג'ריקן פלסטיק של 25-30 ליטר על פגוש, אז באמת 30 ליטר נוספים יספיקו.
הרעיון הוא להוסיף בידוד למיכל נירוסטה, ולהוסיף חימום קבוע מהאגזוז.
ננסה לרוץ עם זה כמה זמן, ונראה לאיזה טמפ' זה מגיע (האם צריך לחמם בנוסף? לקרר עם מים מהג'ריקן?)
אני מעוניין להשתמש בנירוסטה כמה שיותר דקה, ולהוסיף במרכז של המיכל שלוש דפנות בצורת H (שתיים לרוחב, אחת לאורך), כך שה H צר בס"מ מהרוחב של המיכל (כלומר חצי ס"מ רווח בכל צד). אני מקווה שזה גם יחזק את המיכל וגם ישכח את הטילטולים של המים.
אני מחפש המלצות לגבי העובי הנכון. איך לחשב מה נכון?
כרגע המיכל בערך 35 ליטר, ונראה כך (בשרטוט המיכל הפוך למעלה \ למטה. הלמעלה של השרטוט זו בעצם התחתית)
אני שוקל להנמיך אותו בס"מ (ולהקטין את הנפח ל 30-32 ליטר)-
117622
לא יודע איפה השירשור שלי.
לגבי הנפח - אני לא ירדתי כמעט מתחת לגובה הקורה ואני לא זוכר בדיוק כמה ליטר נכנס שם, בטוח שלא מעל 40 ליטר אולי אפילו קצת פחות.
הכבל של ההנד ברקס טיפה לחוץ אבל לא מפריע לי והמיכל מלבן לגמרי ודי קרוב לדרייבשאפט.
יש לך תמונה? איך ולאן המיכל מחובר?
לגבי החימום מהאגזוז שני טיפים מתגובות בפורומים בחו״ל-
תחשוב על אופן ליפוף צנרת הנחושת סביב האגזוז שכן זה פונציאל למקור רעש מטורף אם יהיה חופש הכי קטן שם (דמיין נסיעה על הדורים- קורדורוי עם חופש בין הצנרת...). הפיתרון האפשרי ליפוף ממש ממש הדוק של צנרת הנחושת+ כמה בנדים שיהדקו הצנרת ואולי אפילו פיקים של ריתוך אם זה בכלל אפשרי.
הטיפ השני בעניין מידת החימום- מגוף עם תרמוסטט עליו שניתן לכוון התרמוסטט לטמפרטורה הרצויה ( כמו שיש נניח במערכת הקירור של הרכב? )
יורם-דרומי
02-12-17, 10:25
יורם,
איזה חומר? איזה עובי?
פוליאריטן
הבחור מייצר מיכלי מים לקראוונים
כדאי לבקר אצלו
יש באיביי מיכלי פלסטיים למי שתייה לקרוונים במחירים לא רעים בכלל.
מיכל מים 70 ליטר מקינן קמפינג
מיכל של Fiamma
fiamma water tank
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
יש מגוון נפחים ליצרן הזה, יש גם בצורות נוספות באיביי.
יונימוג אדום
02-12-17, 17:55
כמו שכבר כתבתי לך - קינן קמפינג או לאופק .
יש להם מגוון של מיכלי מים פלסטיים איכותיים לקראוונים .
תוריד מידות ותתחיל לחפש שם , בטוח שתמצא משהו מתאים ולא יקר או מסובך לבניה .
אצלי מותקן מיכל דלק פלסטי של בובקט מדגם ישן - נראה כאילו בנו אותו במיוחד לסיקס .
שלמה , אין שום בעייה ללפף צינור נחושת על האגזוז כך שלא ירעיש , לגבי הטמפרטורה - 9 ליפופים לאחר הדוד נתנו לי בדיק את החום הרצוי .
אילן
יש סיבה מיוחדת למה אחרי הדוד?
בהנחה שאני מייצר מיכל נירוסטה יעודי ( ניצולת מקסימלית של המקום הטרופר), ובהנחה שכל ההרכבה והאביזרים עלי, מה לדעתכם יהיה מחיר הגיוני למיכל עצמו?
סד"ג 2000 ש"ח (כללי מאד, בהעדר פרטים).
חומר+חיתוך+כיפוף+ריתוך. לא כולל תכן שאני מניח שהוא עליך.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
אני שילמתי כ-4K למיכל של כ- 40 ליטר, אבל בצורה משוגעת לחלוטין עם חומר עבה מדי לדעת המומחים (3 מ"מ), בתקן מזון, ריתוכים עם הגנת גז. מקווה שזה "לכל החיים" ...
אני שילמתי בברטר אבל בערך של כ 1000 שקל. לא יודע איך אנשים מסוגלים לשלם יותר מ 2000 שקל למיכל.
תלוי כמה הצורה שלו מטורללת ...
http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=112877&d=1486237836
יש סיבה מיוחדת למה אחרי הדוד?
דורון,
אני זוכר שבאיזה אשכול אחר, הזכרת "פלסטר \ תחבושת" "אסבסט" שאפשר ליישם על האגזוז.
חשבתי לעטוף את הצינור שמלופף על האגזוז בתחבושת כזו.
זה גם אמור לפתור את בעיית הרעש, וגם לשפר את החימום.
מה אתה אומר? עושה שכל? יש לך קישור לחומר כזה?
סגרת לי פינה..
התלבטתי איך לבודד את הצינור נחושת.
שכחתי מהחומר הזה.
בהחלט עושה שכל.
חבר שם גיבוי אלומיניום (2 חצאי צינור) סביב הצינור נחושת, אבל הבד בידוד לדעתי יעשה עבודה טובה יותר.
הוא מבודד ברמה שאתה יכול לגעת בצינור אגזוז שעטוף בו, ישר אחרי נסיעה ממושכת.
https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk% 2Fitm%2F181789981364
זה יותר יקר מהברז וויסות טמפ' :-(
https://www.ebay.com/itm/Hot-Cold-Water-Thermostatic-Temperature-Control-Mixer-Valve-Sensor-Faucet-High-Q/182701160100?hash=item2a89d676a4:g:0MwAA OSw7EJZg9-3
קישור?
וזה לא סותר את הבידוד, זה מייעל את המערכת.
יש גלילים קצרים יותר וזולים יותר.
מתקדמים, המיכל הגיע.
משקל ריק - 15 ק"ג, מלא 45 ק"ג (כלומר בדיוק 30 ליטר).
נבדק שאין נזילות (בלחץ 3ATM), נבדק שהמחיצות בפנים לא סוגרות מעבר מוחלט של מים בין "האגפים". נבדקו כל ההברגות, הכל תקין.
הספקתי להרים את המיכל לעבר המקום המיועד ולוודא שהמיקומיים של הפתחים מגיעים למקומות הנכונים (ויש מספיק מקום ליציאה של הצינורות). בהזדמנות הזו, הזזתי את הכבל של המעצור יד למקום שלא יפריע למיכל.
השלב הבא, הדבקת בידוד, ומיקום המיכל בתחתית הרכב (אח"כ נתחיל את כל "החיווט" של הצנרת, אני עדיין מחכה לאביזרים מאיבי).
117750117751
אם זה רק 30 ליטר לא היית צריך את כל הצורות האלה.. מלבן פשוט היה מספיק.
אבל יפה שיש התקדמות.
אני הכנסתי משאבה סינית 5 ליטר/שעה לבית הגלגל האחורי ופתח היציאה של המים ליד פתח מילוי הדלק עם מחבר מהיר
הדבר היחיד שלא סגרתי עד היום הוא פתח מילוי המים - אצלי יושב סתם צינור מעל השאסי ליד הגלגל.
מה שמחזיק אצלי את המיכל זה פלאח דק ורחב יושב אלכסונית מהחלק הקדמי לאחורי, נתפס עם בורג בלחץ קצת במיקום שבו היה החיבור של כבל מעצור היד בחלק האחורי ויש שם גם מקום מתאים לחיבור בחלק הקדמי. חסר לי בעיקרון גם משהו שיקבע לשאסי - לפעמים בשטח קשה המיכל זז מעט ואז גל ההינע נוגע בו..
איפה הייתה עד עכשיו? את כל המידע הזה חיפשתי קודם :-)
לעניין,
1- למידות של המיכל, מתווסף 1ס"מ מכל צד לבידוד. התלבטתי די הרבה והגעתי למסקנה ש 30 ליטר מספיק לי, ועדיף לא להילחץ ולא להצטופף יותר מדי (שאני אסיים אני מבטיח להעלות פה את כל השיקולים והבררות).
2- אני מכיר (לא זוכר מאיפה) את החיבור המהיר שלך (עם ברז ארוך?) בפתח של הדלק. אני בחרתי לצאת אחורה לפינה של הפגוש. המחבר המהיר צריך להיות ביום יום עם ברז, אותו ניתן לנתק בקלות ולהחליף לצינור טוש.
3- אני מתכוון לבנות "עריסה" קצת יותר מסודרת (ממה שאתה מתאר), אין מצב שזה יזוז. בנוסף, אני מתכוון להוסיף פלטת אלומיניום (מתחת לבידוד שבתחתית).
4- כל הצנרת היא 10מ"מ, אבל המילוי 12 מ"מ, וגם עבורו יהיה מחבר מהיר מאחור (ואני אחזיק מתאם בין המחבר לסתם צינור).
5- אני מתלבט לגבי המיקום של המשאבה. מצד אחד, מקום פתוח חושף אותה לליכלוך, זה מתכון לצרות. מצד שני, יש מקום ממש מתאים מאחורי הפנס האחורי (בתוך הגוף), זה ממש מקום קלאסי, אבל עם חשש אחד, אם תהיה נזילה, עד שאני אגלה, תהיה שם כבר חלודה :-) אני מתלבט (ואפילו שוקל לבנות אמבטיה קטנה עם צינור ניקוז).
6- עדיין לא החלטתי לאן למשוך את הנשם. מצד אחד הוא צריך להיות מספיק גבוה ע"מ שלא יברחו מים שהרכב בשיפוע. מצד שני, מים שיוצאים מהנשם זה הדרך היחידה שיש לי לדעת שהמיכל מלא. אז צריך מקום מספיק גבוה שעדיים אפשר להרטיב.
7- עדיין לא סגור לגבי החימום של המים. אני מתכוון לאלתר משהו עם האגזוז ולהתחיל להתחיל לראות איך זה עובד.
חנן-ג'יפולוג
12-12-17, 23:13
אצלי יצא בלי כוונה שהנשם יורד כמה ס"מ למטה לפני שהוא עולה למעלה, אז מצטברים בחלק הנמוך שלו קצת מים, שמבעבעים ברעש בזמן המילוי, ולפי שינוי צליל הבעבוע ניתן להבחין בקלות רבה שהמיכל מלא.
הייתי בסביבה, אני חושב שהצעתי עזרה לא?
בכל מקרה;
1. לא יודע למה אתה צריך בידוד - אבל זורם..
2. יש לי גם צינור שטיפה וגם צינור עם דוש, מקום הרבה יותר מוגן ולא בולט מאשר על הפגוש לטעמי. גם יותר נקי למראה.
3. מיקוםהמשאבה בתוך בית הגלגל הגיע לאחר שכבר היתה במיקום שציינת והיתה לי בעיה גם בגישה לטיפול/חיבור בלי לקפל את הצנרת וגם חשש לנזילה אז הוצאתי משם.
4. הנשם אצלי סגור קבוע מלבד הפעמים שאני צריך חמלא את המיכל. מכיוון שצינור המילוי פתוח אין לי בעיה עם זה. נזילה החוצה מצינור המילוי יש רק בזויות רציניות..לא מפריע לי.
5. לגבי חימום גם אני חשבתי ללפף צינור מסביב לאגזוז אבל בקיץ לפחות לא מצאתי סיבה - בסוף המסלול בערב המים חמים ונעימים בדרך כלל מספיק להתקלח וכו
6- עדיין לא החלטתי לאן למשוך את הנשם. מצד אחד הוא צריך להיות מספיק גבוה ע"מ שלא יברחו מים שהרכב בשיפוע. מצד שני, מים שיוצאים מהנשם זה הדרך היחידה שיש לי לדעת שהמיכל מלא. אז צריך מקום מספיק גבוה שעדיים אפשר להרטיב.
אני עשיתי סיפון הפוך: צינורית הנשם עולה גבוה (מקיפה את נקודת העיגון העליונה של חגורת הבטיחות הקרובה), ואז יורדת למטה אל מתחת למרכב ושם היא יכולה לנשום ולשחרר עודפים כאוות נפשה ...
אצלי המשאבה מותקנת מתחת לרכב, בתיבת פיקוד כיבוי אש שמצאתי.
לדעתי לעל הפחות, תבנה לה קופסא שתגן עליה מלכלוך/בוץ/השפרצות ישירות.
התקדמתי קצת,
המיכל מצופה בחומר בידוד (אלעד, בהנחה שאני מחמם את המים במשך היום תוך כדי נסיעה, אני רוצה לשמור על מים חמים כמה שיותר מאוחר).
כרגע נראה שהכבל של המעצור יד יותר בעייתי ממה שחשבתי. קיוותי שאפשר יהיה רק לשחרר מהעיגון לבודי וזה יספיק.
אני חושש שבמקרה של פתיחה של המתלה עד הסוף, הכבל קצר מדי ויכול להנזק.
מחר אני אנסה להרים בזהירות את האוטו ולהתרשם מה קורה לכבל של המעצור יד.
דורון,
בנוסף למשאבה, צריך גם מקום לווסת טמפ' של המים. גם אני חשבתי אל איזה קופסה, אבל זה מתחיל להיות גדול ואני עם טרופר לא עם טנדר...
אין לך אף חתיכת פח פנויה מתחת לרכב?
אפשר גם לפצל את הרכיבים.
כנף הגלגל רואה בוץ, מים, ואבנים במהירות גבוהה שעפות מהצמיג.
liontamer84
14-12-17, 08:48
מתקדמים, המיכל הגיע.
משקל ריק - 15 ק"ג, מלא 45 ק"ג (כלומר בדיוק 30 ליטר).
נבדק שאין נזילות (בלחץ 3ATM), נבדק שהמחיצות בפנים לא סוגרות מעבר מוחלט של מים בין "האגפים". נבדקו כל ההברגות, הכל תקין.
הספקתי להרים את המיכל לעבר המקום המיועד ולוודא שהמיקומיים של הפתחים מגיעים למקומות הנכונים (ויש מספיק מקום ליציאה של הצינורות). בהזדמנות הזו, הזזתי את הכבל של המעצור יד למקום שלא יפריע למיכל.
השלב הבא, הדבקת בידוד, ומיקום המיכל בתחתית הרכב (אח"כ נתחיל את כל "החיווט" של הצנרת, אני עדיין מחכה לאביזרים מאיבי).
117750117751
אפשר לשאול מי בנה את המיכל וכמה זה עלה?
תודה,
רועי
המכניקה הקשה מאחורי, המיכל מורכב על הרכב (תמונות על הרכב אחרי ביקור אצל ארנון, צריך להרים בשביל לצלם) :D
117774117775117776
הזזתי קצת את הכבל
של המעצור יד + בעקבות עצה של נדב ש. שיחררתי את החיבור של הקבל למוט רדיוס. אני מקווה שזה מספיק.
רועי,
המחיר שאני שילמתי לא רלוונטי, אבל בהנחה שאתה עושה את התיכנון, המספרים שנזרקו פה (ע"י נמרוד) הגיוניים.
אני מחכה לסיים את הפרוייקט ולראות שהכל תקין ומתפקד כמתוכנן, ואז אם תהיה התארגנות של בעלי טרופר, אני אארגן רכישה קבוצתית, זה יכול לחסוך 300ש"ח בלי בעיות.
יפה מאד זיו. זה יהיה מוכן למפגש ביום שישי?
לא התקלחתי אף פעם בשטח... בטח לא במים חמים.
אבל אם כבר טרחת, איפה נרשמים? :rolleyes:
לא כל כך מהר.
עוד לא סיימתי עם "החיווט" של הצנרת והמשאבה, ואני עדיין מחכה לווסת טמפ' מאיבי.
אם תתעקש על מקלחת, יש לי את המתקן שמחמם מים על הכירה :-)
117802117803
סיימתי עם "החיווט" העיקרי של הצנרת והפתחים, וכבר יומיים שהרכב עומד עם מיכל מלא ללא נזילות.
כרגע המשאבה עוד לא מורכבת בפנים, ומאחר שהמיכל נמוך והפתחים בגובה שיהיה נח להשתמש, אז המיכל כמעט לא שמיש (צריך לחבר את המשאבה החיצונית, שהיא חלק מהערכת מקלחת הנוכחית שלי).
לפתח מילוי ויציאה בחרתי להשתמש במחברי חיבור מהיר של אוויר, זה נתן לי שילוב טוב בין חיבור מהיר וחוזק מכני.
למילוי, אילתרתי מתאם בין החיבור על הרכב למחבר מהיר של הגינה, ואני ממלא את המיכל תוך כמה דקות.
ליציאה \ שימוש, הזמנתי באיבי ברז לחיצה (כמו של מייחם) שאני מקווה ששיתאים לצרכים, ואותו אני מתכוון לחבר לצד השני של המחבר אוויר.
זה ייתן לי אפשרות לנסוע ביום יום ללא ברז מאחור, ורק בטיול, לתקוע את הברז למקום שלו. בנוסף, עבור מקלחת, שולפים את הברז ומחברים את הצינור עם הטוש.
הייתי מודאג מעט מהספיקה שאני אקבל אחרי של הצנרת והמחברים, עשיתי אתמול ניסיון קצר עם הערכת מקלחת הנוכחית מחוברת מבחוץ, ולמרות הקו שאיבה הארוך, קיבלתי תוצאות טובות :-)
לגבי ההתקנה של המשאבה אני מתקדם עם הכיוון שדורון הציע, קופסה ממוגנת מתחת לרכב. נראה לי שיש מקום שאני אצליח להכניס ארגז של 7.62 (אחרי התאמות קלות של הארגז). ברגע שאני אשים יד על ארגז כזה, אני אוכל להתקדם עם ההתקנה של המשאבה.
שים פקקים,
קצת רטיבות עם נסיעה בדרך מאובקת...
תאלתר משהו, פקק ממשהו אחר, פנימית של אפניים...
תדפיס...
http://bhl.co.il/%D7%A8%D7%92%D7%9C%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%92%D7%95%D7%9E%D7%99.htm
איפה קונים?
הכי פשוט: קח זכר של החיבור המהיר ותבריג עליו פקק.
זה מה שעשיתי אצלי גם לגז וגם ללחץ אוויר, אין דליפות באף אחד מהם.
תאלתר משהו, פקק ממשהו אחר, פנימית של אפניים...
תדפיס...
http://bhl.co.il/%D7%A8%D7%92%D7%9C%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%92%D7%95%D7%9E%D7%99.htm
קניתי (את הרעיון), יש לי כמה כאלו ספר בבית.
שחר,
מקווה שזה מה שהתכוונת.
זיו, נראה אחלה.
הערה אחת- לרוב השימושים אתה לא צריך ספיקה גבוהה אלא לחץ גבוה (יחסית כן?).
ספיקה גבוהה טובה רק למילוי בקבוקים אבל למקלחת ושטיפות כלים עדיף לך לחץ גבוה עם ראש שמפזר מעט את המים.
אצלי המערכת עובדת על כלים שלובים ללא משאבה אבל מכיוון שאין כמעט הפרשי גבהים חששתי מלחץ נמוך מדי. הפתרון היה שימוש בצינור אוויר קוטר 12 בכל המערכת, למעט ה- 10 ס"מ האחרונים ששם השתמשתי ב- 8 מ"מ. התוצאה היא שפריץ חזק יחסית אבל שלא מבזבז כמעט מים (ספיקה נמוכה).
למקלחת אגב, אני משתמש (לעיתים נדירות) בראש של בידה ומכניס מעט לחץ למיכל עם קומפרסור דרך הנשם. זה עובד מצוין.
גם אצלי המילוי נעשה בשיטה דומה מפתח היציאה. היתרון של המחברים המהירים של האוויר (לצינור, לא לאביזר כמו ששמת) הוא שניתן לפרק אותם ברגע ולשים כל מה שרוצים במקום. הן מאוד אמינים ויותר נוחים לשימוש לדעתי ממה ששמת בקצה. אצלי שמתי ברז מחבר מהיר שגם ממנו יוצא צינור קצר. למילוי, במקום הצינור הזה אני שם את המתאם לצינור גינה.
תשאיר את הברז קבוע- תמיד נוח שיש ברז לשטיפת ידיים ברכב גם אם לא בטיול. אני משתמש בו המון.
יונתן,
קודם כל תודה.
כל הרעיון לעבוד עם צינור פוליאתילן של אוויר ומחברי בזק הוא בעיקבות המלצה שלך (בסביבות יוני יולי פה באתר, שמת אז גם תמונה של הברז). חוץ משני החיבורים של (של המילוי והברז), אכן כל הפרוייקט משתמש במחברי בזק.
1- יש לי 2 פתחים (שים לב לתמונות בהודעה 64), זה שליד המספר מיועד למילוי ומחובר עם צינור 12 ומופה 1/2 לחלק העליול של המיכל.
השני, זה בפינה הימנית של הרכב, מיועד לשימוש, ומחובר עם צינור 10 ומופה 1/4 לחלק התחתון של המיכל (אפשר לראות את זה בהודעה #51). החיבורים בחוץ הפוכים בגובה, המילוי יותר נמוך מהברז. המילוי נבחר מתוך נוחות התקנה, והברז לשימוש נבחר מתוך שיקולי נוחות שימוש - גובה ובצד, לא ליד הדלת בגלל הבוץ.
2- הסיבות שהשתמשתי במחברי אוויר ממתכת (לשני מקומות האלו) היא חוזק מכני, פשטות בקיבוע, והאטימה האוטמטית ברגע שמנתקים (אני לא רוצה ברז קבוע ביום יום, רק בזמן טיול).
3- השימוש בלחץ אוויר במקום משאבה - כיוון מעניין, ואפילו נכון שגם אותו שקלתי. ירדתי מזה בגלל שתי סיבות- אין לי קומפרסור קבוע ברכב (הוא קבור עמוק במגירה) ודבר שני (שיותר הדאיג אותי), אני מתכוון לנסות לחמם את המים באמצעות צינור נחושת שמלופף על האגזוז, וזרימה חופשית של המים בגלל החימום. במצב שמפלס המים ירד, יש מצב שהלחץ אוויר (שיכנס מהחיבור הגבוה לחימום) ימנע את הסיכרור בספונטני של המים (אני יותר אוהב את הכיוון של לחץ אוויר כי הרעש של המשאבות האלו בחניון לילה מחרפן).
4- זרימה ספונטנית של המים - בגלל נוחות, הברז מותקן גבוה, אבל המיכל יושב יחסית נמוך. לא עובד.
5- אני מודע לבעיית ספיקה ולצורך להקטין לחצים (דורון התייחס לעליה בכמויות המים כתוצאה מעליה בלחצים בעבר).
שוב, אני חושב שלחץ הוא דווקא יתרון, בהנחה שאתה דואג לאביזר פיזור טוב של המים. כמו חסכם לדוגמא. בקרוואנים הברז בכיור דומה מאוד לברז שאני משתמש למקלחת (ראש של בידה). לחץ גבוה לא בהכרח אומר ספיקה גבוה, ולשטיפות כלים לדעתי זה יתרון שחוסך מים.
עדיין,
משאבה מייצרת ספיקה הרבה יותר גבוהה מלחץ אטמוספרי חפשי.
אני מוצא שמדרגת הביניים בברז גינה שהתקנתי נותנת לחץ גבוה שמאפשר לשטוף כלים עם פחות בזבוז מאשר ברז פתוח עד הסוף, ועדיין, בסוף יוצאים יותר מים מהברז
יפה מאד זיו. זה יהיה מוכן למפגש ביום שישי?
לא התקלחתי אף פעם בשטח... בטח לא במים חמים.
אבל אם כבר טרחת, איפה נרשמים? :rolleyes:
אחרי אתגר כזה, לא הייתי יכול להשאר אדיש :-)
הרכבתי את המשאבה, העברתי חשמל ובעצם הפרוייקט הבסיסי - מיכל מים מובנה הסתיים :-)
לא הספקתי להתמודד עם כל מה שקשור לחימום באמצעות האגזוז, אבל כן עשיתי התאמה של הערכת מקלחת הניידת שלי, ולפחות זה עובד -
117846
שחר,
מקווה שזה מה שהתכוונת.יצא לך יותר יפה ממה שהתכוונתי...
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
יפה מאד, זיו.
כל הכבוד על יכולת הביצוע ועוד יותר - על היכולת להוציא לפועל רעיון שכזה, כאשר באמת לא פורסם פרויקט דומה עם טרופר ברשת, לפחות לא מצאתי כזה כאשר התחלת עם הרעיון...
Sent from my LG-H960 using Tapatalk
יפה מאד, זיו.
כל הכבוד על יכולת הביצוע ועוד יותר - על היכולת להוציא לפועל רעיון שכזה, כאשר באמת לא פורסם פרויקט דומה עם טרופר ברשת, לפחות לא מצאתי כזה כאשר התחלת עם הרעיון...
תודה.
תארגן עוד 2-3 טרופרים, ולפחות את המיכל עצמו תוכלו לקבל במחיר טוב. שאר העבודה עליכם.
מתקדמים.
117948117949
שני צינורות 6 מ"מ , כל אחד בערך 2.5 מטר, כל אחד 16 ליפופים סביב האגזוז.
במקום הזה, הטמפ' החיצונית של האגזוז עוברת את ה 100 מעלות.
יפה מאד, זיו.
אהם אהם..:rolleyes:
דרך אגב, מענין אם החיבורים של הצינור שסביב האגזוז יחזיקו מעמד - האגזוז זז כל הזמן והמיכל לא..
אהם אהם..:rolleyes:
צודק... אתה ביצעת קודם.
דרך אגב, מענין אם החיבורים של הצינור שסביב האגזוז יחזיקו מעמד - האגזוז זז כל הזמן והמיכל לא..
צינור גמיש אל המיכל לשיכוך.
לא סגור על הפינה הזו.
צריך לקחת בחשבון 100 מעלות.
איזה צינור גמיש עומד בזה, ועדיין אפשר לבשל במים שעוברים דרכו???
יונימוג אדום
27-12-17, 22:38
לדעתי תתקין על הקו ברז , אחרת המים ירתחו במיכל .
אצלי בסיקס - מיכל פלסטי של 60 ליטר , 9 ליפופים של צינור גז 8 מ"מ על צינור הפליטה , אחרי הדוד והמים מגיעים לטמפ' מצויינת למקלחת .
אני משער שליפפת הרבה יותר מידי ליפופים , ועוד צינור כפול .
אילן
לא סגור על הפינה הזו.
צריך לקחת בחשבון 100 מעלות.
איזה צינור גמיש עומד בזה, ועדיין אפשר לבשל במים שעוברים דרכו???
אותו צינור פלסטיק שמחבר בבית בין הדוד והכיור?
צודק, לא חשבתי על הכיוון הזה
צינור מצופה פלדה שזורה המחבר בין ברז ניל לברז בכיור הוא קלאסי למטרה הזאת.
זה אפילו מגיע בזוגות.
אתם מדברים על אותו הדבר.
בדקתי מול סט רזרבי שיש לי בבית, וזה כיוון שאני אמשיך איתו.
אבל...
בצינורות האלו, הצד שמתחבר לברז הוא מאוד דק ( 1/8), וזה עלול להיות בעיה ( בעיקר אם אני בונה על זרימה ספונטנית).
היציאות מהמיכלים הן 1/4, והבוקר קניתי מתאמים.
יש מצב שאני אחתוך את הסופית האלו ואאלתר איזה חיבור יותר רחב.
יש צינורות 1/4, משוריינים של ״בידה״, זה מה שהשתמשתי בצנרת מים בלחץ מהמשאבה לברז אצלי.
דורון,
לפחות בחיבור שחוזר מהחימום (על האגזוז) לכיוון המיכל, אני חייב להניח 100 מעלות, לא בטוח שהצינור בידה עומד בזה.
החיבורים של כיור, אמורים להחזיק את זה.
- - - Updated - - -
דורון,
לפחות בחיבור שחוזר מהחימום (על האגזוז) לכיוון המיכל, אני חייב להניח 100 מעלות, לא בטוח שהצינור בידה עומד בזה.
החיבורים של כיור, אמורים להחזיק את זה.
boaz avrahami
28-12-17, 18:52
אתה סגור על זה שאתה קרוב למאה מעלות?
לדעתי המים שיצו מישם יהיה גג חצי מזה
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
בדקתי עם מד חום ליזר, הטמפ' החיצונית על האגזוז באזור הזה בסביבות 110-120 מעלות.
אם מאיזה סיבה, כל שהיא, הסירקולציה תעצר, יש מצב שהמים בצינור נחושת שסביב האגזוז ירתחו.
אני מניח, שככל שהסירקולציה תהיה מהירה יותר, הטמפ' של המים תהיה נמוכה יותר, אבל תמיד צריך לקחת בחשבון מקרה קצה.
boaz avrahami
31-12-17, 07:55
ממתין לשמוע על תוצאות הבדיקות שלך.
ממה שאני זוכר ממערכות דומות שלוריה יצר לפני הרבה שנים התובנות היו שונות.
הנחושת לא מחממת את המים כל כך מהר כמו שבהתחלה נדמה
Honda TRX300EX
שישי בצהרים "קפצתי" לסיבוב קצר ברמות מנשה, סה"כ פחות מ 3 שעות, ומתוך זה למעלה משעה הפסקת קפה.
בסוף הסיבוב הטמפ' של המחבר בין הנחושת לצינור שחוזר למיכל היתה 84 מעלות.
זה ניסוי קצר מדי (והפסקה באמצע), אבל כרגע נראה שבגלל כל הפיזיקה והמכניקה מסביב (הפרשי גבהים, רצון שזה יעבוד גם עם מיכל חצי מלא), הסירקולציה העצמית (כתוצאה מהחום), לא מספיק משמעותית.
זה היה צפוי, ולכן לפני כשבוע כבר הזמנתי משאבה כזו (https://www.ebay.com/itm/DC-12V-9-8ft-Brushless-Solar-Hot-Water-Pump-Circulation-212-F-w-Coupler-Clamp/282540785721?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3A IT&_trksid=p2060353.m2749.l2649).
בינתיים אני אעביר את החשמל למשאבת סיכרור (צריך להיות מחובר על הסוויטץ' הראשי ולהפסיק שמכבים את המנוע) ואחבר את ההגשש של החום מים לתצוגה.
boaz avrahami
31-12-17, 10:43
למיטב זכרוני לוריה הנדס משאבת סחרור ושסתום פריקה כמו של קומפרסורים על הקו החם
Honda TRX300EX
למה צריך שסתום פריקה על הקו החם?
boaz avrahami
31-12-17, 19:24
כי כשיש בו מים רותחים ואין סירקולציה אז שיהיה לאדים מוצא של כבוד.
למיטב זכרוני ובאמת עברו המון שנים השסתום נותר ללא עבודה
Honda TRX300EX
הספיקה של המשאבה בקישור היא 8ל/ד, זה לא מהיר מידי בשביל חימום?
לא זוכר אם שלחתי לך, אבל בשביל לצמצם איבוד חום של הצנרת החמה, אפשר ללפף על הצינור את זה:
https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk% 2Fitm%2F152769344759
כי כשיש בו מים רותחים ואין סירקולציה אז שיהיה לאדים מוצא של כבוד.
למיטב זכרוני ובאמת עברו המון שנים השסתום נותר ללא עבודה
Honda TRX300EX
לא מבין איפה הבעיה.
מה זאת אומרת מים רותחים ואין סירוקלציה?
המים הרותחים יעשו את הסירקולציה.
נורא פשוט, יוצאים מתחתית המיכל, משאבת סיכרור, ליפוף על האגזוז, וחזרה לחלק העליון של המיכל.
בשביל מה צריך שסתום ואיפה? כל לחץ שיתפתח באזור החם, יכול תמיד להשתחרר "קדימה" לעבר המיכל.
בניגוד לדוד מים ביתי, המיכל הזה פתוח עם נשם, אין בו לחץ, מה הבעיה?
לא זוכר אם שלחתי לך, אבל בשביל לצמצם איבוד חום של הצנרת החמה, אפשר ללפף על הצינור את זה:
https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk% 2Fitm%2F152769344759
כן שלחת, ואני הזמנתי כבר מזמן. השיקול לא רק חום, אלא גם רעש ומיגון של המיתקון כולו.
אני אמתין עם זה לסוף הפרוייקט, רק שהכל יהיה גמור וסגור.
הספיקה של המשאבה בקישור היא 8ל/ד, זה לא מהיר מידי בשביל חימום?
לא הצלחתי לגבש עמדה לגבי מה הנקודה האופטימלית ,והמשאבה הזו נראתה מיועדת ומתאימה למשימה.
חוץ מזה, במשאבות האלו, יש חשיבות גדולה ללחצים, זה משפיע מיד על הספיקה.
במקרה שלי, זה צריך לדחוף דרך שני צינורות 6 מ"מ באורך מטר וחצי (כל אחד), אני בספק אם הספיקה תגיע למספרים האלו?
יש מים חמים :)
אז אחרי כל מני עיכובים, המשאבה הותקנה
118326
המשאבה אטומה (מיועדת גם לעבודה כמשאבת טבילה), זה יתרון גדול כי אין חשש לכניסת אבק, וניתן להתקין את המשאבה בכל מקום.
ניתן לראות בתמונה שכל הצנרת סביב הסיחרור והחיבור לחימום על האגזוז לקוחה מברזים ביתיים (זה כיוון שהוכיח את עצמו מבחינת זמינות, עלויות ונוחות עבודה).
הצנרת כולה עטופה בבידוד (מצנרת מזגנים).
תובנות מנסיעת מבחן ראשונה-
1- יצאתי לנסיעה בסביבות 12 בצהרים, טמפ' הסביבה 14-15 מעלות, הטמפ' של המים (מיכל מלא 30 ליטר, מאתמול אחה"צ) - 10 מעלות! נקודה ראשונה לזכות הבידוד של המיכל.
2- ברגע שהאגזוז מתחמם (10-15 דקות נסיעה), מיכל מלא (30 ליטר) מתחמם בערך בקצב של 1 מעלה כל 5 דקות (יום קר, 15 מעלות). זה קצב מעולה, שמבטיח ביום רגיל, מים ב 40 מעלות אחרי 2-2:30 של נסיעה. מעל לכל הציפיות.
3- צריך לזכור שהצינור נחושת שמלופף על האגזוז, חשוף לרוח, מה שבטוח "לא עוזר". אני מחכה לסיים עם הפרוייקט ושיגיע הסרט "אסבסט" (תראו את ההתכתבות עם דורון לפני 4 הודעות), ואז אני מקווה לשיפור בתוצאות.
השלב הבא-
כרגע, המשאבה מחוברת רק למיכל הפנימי, כלומר הטמפ' בברז שווה לטמפ' במיכל (מה שמגביל את החימום ל 42-45 מעלות). אני מחכה לברז ויסות אוטמטי, ואז אני רוצה לחבר גם את הג'ריקן החיצוני (מים קרים), ולקבל מים מעורבבים. אם הכל יעבוד כמתוכנן, זה אומר שאני אוכל לחמם את המיכל הפנימי לטמפ' גבוהה (60-80 מעלות), ולצרוך מים חמים בכמות גדולה יותר ( מים בטמפ' נוחה 40 מעלות ?). יתרון נוסף של חימום לטמפ' גבוהה (יחד עם העובדה שיש בידוד למיכל), זה אמור לספק מים חמים גם שעות לאחר העצירה.
באיזה ברז אתם משתמשים?
הזמנתי באיבי ברז כזה -
118328
אבל הוא לא מצליח להחזיק את הלחץ של המשאבה (ודולף).
יש לי בבית, על הג'ריקנים, ברז דומה, שחור (כמו של מייחם), וגם הוא לא מחזיק את הלחץ של המשאבה.
למרות שאחד נקנה בארץ, ואחד באיבי, ולמרות שמבחוץ שניהם שונים, המנגנון הפנימי מאוד דומה.
אני מתחיל לחשוב שכל הברזים מהסוג הזה לא מחזיקים את הלחץ של המשאבה.
בהנחה, שלפחות בשלב הזה, אני לא רוצה לפתוח את המשאבה ולהחליש את הקפיץ של הווסת(נדמה לי, שדורון או מישהו אחר פה תאר תהליך כזה), האם יש המלצה לברז קפיצי נוח לשימוש?
פרט נוסף -לפי ההמלצות שעלו פה, לפני הברז עצמו, יש לי ברז כדורי נוסף שאיתו אפשר לכוון את הספיקה, אבל לשימוש אני רוצה ברז קפיצי.
אצלי ברז ניל איכותי אבל רגיל, לא קפיץ
שפריצר גינה מתכתי.
סוג הזרם (בין מפוזר לסילון) נקבע לפי מידת מהלך הידית.
זה אחרי מס׳ ברזי פלסטיק ו״בידה״ שלא עמדו בלחץ.
זה היה מישהו אחר שהציע לכוון את המשאבה מחדש, אני הלכתי על ברז מספיק טוב.
אין לי רעיון לברז קפיצי, אבל אני חושב שיש לו גם חסרונות. אתה חייב שיד אחת תמיד תהיה על הברז. לדעתי זה משמעותית פחות נוח (למרות היתרון במניעת בזבוב מים שעם משמעת נכונה אפשר למנוע).
אם בכל זאת תלך על ברז רגיל, אז ברז לחץ אוויר עם חיבורי בזק (כמו הצנרת שלך) יעשה עבודה מצויינת.
יונתן, לכל הברזים הקפיציים, יש מצב (בד"כ בכיוון ההפוך) שאפשר לנעול אותם פתוחים.
אם רק אני הייתי משתמש, אני לא דואג, אבל כל אחד משתמש, ואין לי חשק לחנך את כולם, אז אני רוצה משהו, שהמכסימום שלו מתכוונן (ולכם הוספתי ברז כדורי רגיל בטור, שמגביל את הספיקה) ועדיף שיסגר כמו שעוזבים.
הרעיון של דורון עושה שכל, אני אחפש שפריצר גינה כמה שיותר קטן.
דרך אגב, יש לי איזה רעיון בכלל לחבר את המשאבה דרך עין אלקטרונית או מפסק מגע וע"י זה לפתור את כל הסיפור, אבל זה נראה לי קצת Over kill ואין לי חשק להתעסק עם כל החיווט וכו'.
יש לי מפסק כזה -
https://www.ebay.com/itm/Waterproof-DC-12V-24V-Touch-Sensor-Control-Switch-For-LED-Strip-Light-Lighting/152331393487?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3A IT&_trksid=p2060353.m2749.l2649
סתם אין לי חשק להתעסק על כל החיווט שזה מצריך, גם כך בפרוייקט מים הזה יש יותר חשמל מפרוייקט המקרר :-(
יונימוג אדום
29-01-18, 05:51
קח ברז מיוחד לקראוון ( ניתן לרכוש בחנויות בארץ ) - הברז מכיל מיקרוסוויץ' מובנה .
ברגע שאתה פותח קצת את הברז הוא מחבר את המשאבה .
למקלחת הייתי ממליץ - לחצן אטום מים המופעל עם הרגל - נוח וחסכוני מאוד .
אילן
טיול (קצר) ראשון עם המערכת עובדת.
נתחיל מהסוף, גם ביום שנסעתי מעט (145 ק"מ, הרבה הפסקות ארוכות, ויום בסה"כ קריר), שחזרתי הביתה בארבע אחה"צ המים היו ב 40 מעלות.
118377
בדקתי בהמשך הערב, שהרכב עומד המיכל מאבד בסביבות מעלה כל שעה (לקראת תשע היה 35).
מבחינתי, אלו מספרים מעודדים, ויותר מעומדים בציפיות.
באופקית וישרה (כביש 6 מהיר אופקי), המיכל מתחמם במעלה אחת כל 5-6 דקות. בנסיעת שטח שקצת מאמצת את הרכב, אפילו יותר טוב, ובנסיעת שטח רגועה (סלד נמוך), טיפה יותר לאט.
הצינור נחושת שעוטף את האגזוז, חשוף לרוח מתחת לרכב, וזה ממש לא עוזר, בעיקר לא במהירויות הגבוהות. אני מקווה "שהתחבושת" טיטניום (https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?m...2F152769344759 (https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk% 2Fitm%2F152769344759)) תשפר את ההתנהגות הזו (בינתיים המשלוח הלך לאיבוד, והשבוע המוכר שלח חבילה שניה, אני ממתין).
נראה לי ש 80 מעלות שהזכרתי פה בעבר, זה קצת מחוץ לתחום ההגיוני, אבל 50+ מעלות בסוף יום טיול, נראה לי מספר הגיוני ביותר.
יחד עם ברז וויסות (לקירור המים :-) ), והנתון של אובדן \ התקררות במעלה כל שעה שהמנוע כבוי, נראה לי שאני בכיוון הנכון.
ממתין לשמוע על תוצאות הבדיקות שלך.
ממה שאני זוכר ממערכות דומות שלוריה יצר לפני הרבה שנים התובנות היו שונות.
הנחושת לא מחממת את המים כל כך מהר כמו שבהתחלה נדמה
Honda TRX300EX
בבקשה.
טיול למעלה אדומים, מר-סבא, הורקניה, מצוק העתקים, מצוקי דרגות, עין קדם.
חמש אחה"צ, אחרי רחצה בעין קדם וים המלח, הטמפ' של המים במיכל היתה בסביבות 55 מעלות. עשיתי מקלחת, וחזרתי הביתה :D
שהגעתי הביתה, המים היו בסביבות 65-66.
עד סביבות ה 40-45 מעלות, מיכל מלא (30 ליטר) מתחמם בזמן נסיעה על הכביש, בקצב של בערך מעלה כל חמש דקות.
ברור שיש קשר ישיר בין צריכת הדלק והחימום, כלומר, בזמן נסיעה על כביש זה קצב אחד,עליה ארוכה (כמו ים המלח ירושלים), זם מתחמם מהר יותר, ובשטח זה תלוי מאוד באופי הנסיעה, אבל ברור שקצב החימום יורד.
בסביבות ה 55 מעלות, הקצב חימום על הכביש יורד ל 8-10 דקות לכל מעלה.
מעל 62-63 החימום מאיט וכמעט נעצר.
זה אומר שבטיול טיפוסי שמתחיל בנסיעה מנהלתית (ארוכה בד"כ), אין בעיה, עד הכניסה לשטח, המים כבר מספיק חמים למקלחת.
לעומת זאת, אם ישנים בשטח, ועושים רק שטח, יכול להיות שייקח כמעט יום שלם להגיע ל 40 מעלות.
בתמונה -
טמפ' מים -65.5, גיר -60.4, מקרר - 2.1, טעינה- 13.7
boaz avrahami
08-03-18, 02:18
מה קורה אם יש במיכל ליטרים בודדים?
לא עשוי להגיע לרתיחה?
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
תאורטית, אולי כן, אבל אני בספק.
למיכל יש שטח פנים גדול, מסה די גדולה (כ 15 ק"ג) והבידוד לא הכי משופר. מאחר וקצב החימום יורד, ולעומת זאת קצב הקירור עולה (ככל שהפרש הטמ' מהסביבה עולה), אז אני חושב שזה לא יכול להגיע לרתיחה (בוודאי לא בזמן סביר של יום נסיעה).
ה 65 מעלות שבתמונה, זה בגלל שעשיתי ניסוי. ביום יום, יש לי מספיק זמן לראות שהטמפ' עולה ולכבות את המשאבת סיכרור (אני לא רואה סיבה לעבור את ה 50 מעלות).
עדין, במקרה כזה (של משאבה כבויה) בצינור שחוזר מהאגזוז ניתן לצפות למים רותחים ואדים (אבל בלחץ נמוך).
יונימוג אדום
08-04-18, 22:38
לאחר הטיול הגדול בפסח ( חמישה ימים ) מיכל המים תפקד היטב .
ביום הרביעי בצהריים ( שעה ארבע בערך ) מילאתי את מיכל המים בתחנה במשאבי שדה וירדתי לעין יהב לפגוש חברים ומשפחה במרזבה .
הנסיעה - שעתיים לערך , הגעתי לחניון הלילה וישבנו לאכול , לאחר שעתיים בערך - מקלחות ,
שני גברים ושלוש נשים ( אחת הריונית ) התקלחו , המים ממש חמים , משאבה 7 ליטר/דקה .
הייתי בטוח שנגמרים המים , אולם נשארו מים להמשך היום ללא בעייה .
המיכל תפקד היטב והכמות הספיקה די והותר .
אילן
ישנתי בעזוז.
בבוקר עשיתי את 10 עד חריף ונכנסנו לשטח, בארבע אחה"צ שהגענו לפארן המים היו 52 מעלות (אפילו בועז הסקפטי ראה :-) ).
ב 23:00 בלילה עשיתי מקלחת חלומית :-)
ההפתעה היתה למחרת בשמונה בבוקר, המים היו עדיין ב 30-31 מעלות, כייף לשטוף פנים בבוקר במים חמים.
boaz avrahami
08-04-18, 23:51
זיו,
בבוקר למחרת הוצאתי את הג׳ריקן 20 ליטר בצבע חום מדברי והנחתי על הריצפה בנחל פארן.
השעה היתה עשר בערך.
בשעות בין הערביים לקחתי אותו והלכנו להתקלח. 2 אנשים, עשרה ליטר לשתי מקלחות בטמפרטורה נהדרת.
אמנם לא משוכלל כמו שלך אבל היה חם במידה הנכונה [emoji56]
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
זיו,
בבוקר למחרת הוצאתי את הג׳ריקן 20 ליטר בצבע חום מדברי והנחתי על הריצפה בנחל פארן.
השעה היתה עשר בערך.
בשעות בין הערביים לקחתי אותו והלכנו להתקלח. 2 אנשים, עשרה ליטר לשתי מקלחות בטמפרטורה נהדרת.
אמנם לא משוכלל כמו שלך אבל היה חם במידה הנכונה [emoji56]
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
נתפס לי הגב רק מהמחשבה להרים את הג'ריקן :-)
היתה אתנו בטיול, אשה חכמה, שניסתה להסביר לך למה צריך שולחן מתקפל על הדלת האחורית.
זה לא קריטי, וזה לא משהו שאי אפשר להסתדר בלעדיו, זו הכל שאלה של נוחות, תשאל אותה :-)
עכשיו בEBAY - שני מיכלים של 43 ליטר כ"א ב100 ש"ח: https://www.ebay.com.au/itm/Modular-Caravan-RV-Water-Tank-86-Litre-2-x-43L-Camper-Trailer-Boat-Motorhome/332733512714?hash=item4d78767c0a:g:tpAAA OSwg5VbWe12
מפרט טכני: https://rvpartsexpress.com.au/_instruction_manuals/download.pdf
ZIVO - יש לך לשלוח קישור למשאבת מים?
עכשיו בEBAY - שני מיכלים של 43 ליטר כ"א ב100 ש"ח: https://www.ebay.com.au/itm/Modular-Caravan-RV-Water-Tank-86-Litre-2-x-43L-Camper-Trailer-Boat-Motorhome/332733512714?hash=item4d78767c0a:g:tpAAA OSwg5VbWe12
מפרט טכני: https://rvpartsexpress.com.au/_instruction_manuals/download.pdf
ZIVO - יש לך לשלוח קישור למשאבת מים?זה במידות המתאימות לחלל מתחת לטרופר?
ZIVO - יש לך לשלוח קישור למשאבת מים?
משלוח חינם מאוסטרליה למוצר כזה גדול?
יש כאן טעות בסיווג לדעתי.
משלוח חינם מאוסטרליה למוצר כזה גדול?
יש כאן טעות בסיווג לדעתי.קניתי עם חבר. 50₪ כל אחד.
הזמנתי הרגע, תודה על הקישור. אם יגיע אפשר לסדר יפה מעל בתי הגלגלים בטנדר.
יאללה הזמנתי גם... מתאים בגודל לגגון של הקמפר.
אם יגיע..... במחיר הזה?
אסף.
אגב נמרוד.. נדמה לי שמיכל כזה נכנס מתחת למושב האחורי. עדיף מבחינת מרכז כובד וגם איבוד נפח העמסה בארגז. אבל אם בארגז
.. בעמידה צמוד לעמוד הקדמי של הכלוב, לא עדיף?
אסף.
לא יודע. אני אנסה. בטנדר הבא.
בשביל 100 שח הזמנתי.
אם יגיע אשבור את הראש איפה אני מתקין.
תודה
Sent from my iPhone using Tapatalk
boaz avrahami
02-08-18, 21:53
אם רק היה לי מקום במחסן... [emoji23]
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
הזמנתי אם יגיע נראה מה עושים אם זה
יש כרגע מכולה בדרך מאוסטרליה לארץ...
ואין סיכוי שזה יכנס מאחורי המושב האחורי בהיילקס.. בקושי יש מקום לגק בקבוק ורצועה..אבל אם מעלים את הגלגל ספייר לדעתי יהיה מקום לשני המיכלים..
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
יש כרגע מכולה בדרך מאוסטרליה לארץ...
+.. הוא לא יבין מה נפל עליו מחר בבוקר.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
boaz avrahami
03-08-18, 00:38
זה נראה חשוד.
אגב, נשלח מארהב. המשלוח מהיר מדי בשביל להיות חינם לנפח הזה.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180802/d502e357138fcdce5b94c6d000dae7d1.png
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
נראה לי שהוא לא מבין מה נפל עליוhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20180803/12b2cab804781a3585b3137d58e18127.jpg
סליחה אבל אני קצת אצנן את ההתלהבות (מקווה שאני טועה):
1. המשלוח לכאורה מארה"ב אבל המחיר בדולר אוסטרלי.
2. מוצר עם משקל נפחי שכזה - אין סיגוי שיישלח בחינם ובטח שלא עם תג מחיר נמוך יחסית למוצר.
3. המוכר - מספר פעולות לא גבוה באיביי ואם תשימו לב - זה המוצר הראשון (והיחיד) שהוא מוכר. כל שאר הפידבקים שלו הם מפעולות קניה שהוא ביצע ואפילו די מזמן.
לכאורה יש כאן תבנית די ברורה מכירה שהקונים לא יקבלו את המוצר, שוב - הלוואי ואני טועה. פשוט תהיו עירניים ואם מתברר שאכן לא מגיע במועד שאמור - לא לשכוח לבקש בחזרה את הכסף... יש לכם הגנה גם של איביי וגם של פייפאל.
כבר ראיתי מקרים של מוצר ממדינה אחרת שנשלח ובזול מארה"ב.. עודפים של פרוייקטים כאלו ואחרים שמשחררים בגרושים.
נחיה ונראה...
אסף.
ארז,
ברור, אמרנו כבר בהתחלה.. וההגנה של איביי היא בטחון לעניין.
זה דומה לאירוע ההתנפלות על הכירה מהמוכר הבריטי, אחרי יום הוא ביטל את המוצר, רק ששם הוא באמת שלח.
אני בספק אם זה יגיע, אבל עם ההגנה של איביי אני פחות מוטרד מעסקה של 100שקל.
אותו מוצר נמכר באוסטרליה במחיר x3..
https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk% 2Fitm%2F282643807812
מי שהזמין ויקבל, והיתברר לו שאין לו מה לעשות עם זה אני מוכן לרכוש ממנו ב 200 שח. :-)
ארז,
ברור, אמרנו כבר בהתחלה.. וההגנה של איביי היא בטחון לעניין.
זה דומה לאירוע ההתנפלות על הכירה מהמוכר הבריטי, אחרי יום הוא ביטל את המוצר, רק ששם הוא באמת שלח.
אני בספק אם זה יגיע, אבל עם ההגנה של איביי אני פחות מוטרד מעסקה של 100שקל.
אותו מוצר נמכר באוסטרליה במחיר x3..
https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk% 2Fitm%2F282643807812בגלל שמדובר במוצר מאוד ספציפי אני כן חושב שמדובר במכירת עודפים מפרויקט. במיוחד שזה המחיר באוסטרליה.
כאמור... עוד כמה ימים נדע.
אסף.
הוזמן. נראה אם יגיע ומה האיכות.
תודה!
שי
עריכה :
אני מנסה להזמין וזה מציג לי שגיאה -
מוצרים אחרים קניתי,
זה רק אצלי?
גם אני הזמנתי וראיתי שעדיין לא התבצע התשלום בפייפל למרות ששילמתי ברגע הקנייה.
המייל של המוכר בכלל מרוסיה.
ניסיתי הרגע.
הודעות השגיאה יחד עם מה שקרה לאחריהן והאתר עצמו, הובילו אותי למחשבה על אפשרות פישינג.
אני שיניתי סיסמת איבי אחר כך.
בדקו עצמכם.
אני לא חושד בפישינג כי את ההזמנה עשיתי מהאפליקציה.
אסף.
גם אני הזמנתי וראיתי שעדיין לא התבצע התשלום בפייפל למרות ששילמתי ברגע הקנייה.
המייל של המוכר בכלל מרוסיה.גם אצלי הסטטוס של התשלום בפייפאל מציין שהכסף עדיין לא הועבר למוכר.
Sent from my LG-H850 using Tapatalk
אצלי התשלום עבר.
אולי נגמר המלאי.
אני אשקול למכור לכם מיכל אחד מהשניים במחיר מופקע כשיגיעו ..
אסף.
גם אצלי התשלום עבר ונראה אם יגיע
גם אצלי התשלום עבר ונראה אם יגיע
כנ״ל.
ניסיתי הרגע.
הודעות השגיאה יחד עם מה שקרה לאחריהן והאתר עצמו, הובילו אותי למחשבה על אפשרות פישינג.
אני שיניתי סיסמת איבי אחר כך.
בדקו עצמכם.
איזה אתר?
זה דרך איביי הרשמי, גם אני נכנסתי דרך האפליקציה.
ותשלום דרך פייפאל.
אצלי דרך המחשב זה היה ebay.com.au
נראה לי בהתחלה תקין, אבל ביקש ממני יוזר וסיסמא (ואיביי אצלי עולה כשהסיסמא תמיד כבר בפנים).
גם כשהכנסתי אותם לא הסכים להכנס.
אצלי דרך המחשב זה היה ebay.com.au
נראה לי בהתחלה תקין, אבל ביקש ממני יוזר וסיסמא (ואיביי אצלי עולה כשהסיסמא תמיד כבר בפנים).
גם כשהכנסתי אותם לא הסכים להכנס.
אם לא קנית בעבר באיביי המקומי האוסטרלי זה תקין שהוא מבקש התחברות.
שים לב שיש גם קוקי נפרד.
אם אני מבין נכון המוכר והמוצר שלכם נעלמו... אצלי לפחות זה מפנה למשהו אחר.
אם אני מבין נכון המוכר והמוצר שלכם נעלמו... אצלי לפחות זה מפנה למשהו אחר.
הקישור מפנה אותי לאותו המוצר עדיין..
אני בספק אם יגיע.
במקרה הטוב זה מוכר שהתבלבל קשות בהגדרת המשלוח,
במקרה הפחות טוב, איביי יחזיר את הכסף.
boaz avrahami
04-08-18, 23:09
זו היתה הונאה שאיביי חסמו
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
https://youtu.be/J5p1YUFuYVM
זו היתה הונאה שאיביי חסמו
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
זה עדיין מופיע אצלי תקין דרך האפליקציה.
עדיין לא חושב שזה יעבור אבל איך יש הבדל בין איך שאתה רואה את הדף ואיך שמופיע אצלי?
זה מה שאני מקבל דרך האפליקציה. יכול להיות אולי שאצלך הוא טען את הדף מהמכשיר ולא מהרשת מאחר ושילמת?https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180805/54d4867def258f9192649e431a2adf29.jpg
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
זה במידות המתאימות לחלל מתחת לטרופר?
לא.
ארוך מדי וגבוה מדי.
המיכל שלי (מידות חיצוניות, לאחר בידוד) - 67X35X18.
בכלל, האורך של המיכל הזה, אני בספק באיזה רכב ניתן להתקין אותו מתחת לגוף.
זה מה שאני מקבל דרך האפליקציה. יכול להיות אולי שאצלך הוא טען את הדף מהמכשיר ולא מהרשת מאחר ושילמת?
אני הולך לדף המכירה של המוצר.
מה שכן,
כבר אין אופציה של ״לקנות עוד אחד״.
יאללה נחכה ונראה.
לא.
ארוך מדי וגבוה מדי.
המיכל שלי (מידות חיצוניות, לאחר בידוד) - 67X35X18.
בכלל, האורך של המיכל הזה, אני בספק באיזה רכב ניתן להתקין אותו מתחת לגוף.
סוזוקי סמוראי טנדר :) מושלם!
אבל באמת קודם נקווה שזה יגיע לארץ בכלל
עד עכשיו הפריט לא נשלח, לדעתי כבר לא ישלח.
אני פותח תלונה באיביי
liontamer84
07-08-18, 14:05
too good to be true :(
הכסף עבר בשבוע שעבר ועדיין לא יצא משלוח.
אני פתחתי קייס באיביי
הכסף עבר בשבוע שעבר ועדיין לא יצא משלוח.
אני פתחתי קייס באיביי
מחכה לתאריך המינימלי להגעה ואז נפתח.
לפני זה אין לך סיבה.
ועוד דבר,
שלח מייל דרך איביי למוכר.
איביי מיחס חשיבות לתקשורת שלך עם המוכר, ואם הוכחת שהוא לא עונה הם מהר יותר באים לקראתך.
boaz avrahami
07-08-18, 17:23
איביי כנראה עלתה לפניכם על ההונאה וכנראה גם חסמה את המוכר.
עכשיו הם מושכים את הזמן לראות מי מתלונן שלא קיבל מוצר כי חלק מההונאות המוכרים שלחו קצת מוצרים
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
שלחתי מייל ללא תגובה לשאול מתי יצא וללא תגובה.
אני מאוד פסימי שזה יגיע.
שלחתי מייל ללא תגובה לשאול מתי יצא וללא תגובה.
אני מאוד פסימי שזה יגיע.
נראה לי שמההתחלה זה היה בספק של מקסימום איביי יחזירו את הכסף.
שלחתי למוכר הודעה. טרם ענה. מקסימום נבטל
איביי כנראה עלתה לפניכם על ההונאה וכנראה גם חסמה את המוכר.
נכון לעכשיו הוא לא חסום.
נכון לעכשיו הוא לא חסום.מצד שני, לא ניתן לרכוש את המוצר הנ"ל ואין מוצרים אחרים בחנות שלו
Sent from my LG-H850 using Tapatalk
מוזר...
עד היום, התשלום שהעברתי למוכר היה בסטטוס PENDING והמוצר לא סומן כנשלח.
היום (כשניסיתי לפתוח CASE) ראיתי שסטטוס התשלום הפך ל- PAID ותאריך היעד האחרון להגעת המשלוח הוא 22.08.2018.
מוזר...
עד היום, התשלום שהעברתי למוכר היה בסטטוס PENDING והמוצר לא סומן כנשלח.
היום (כשניסיתי לפתוח CASE) ראיתי שסטטוס התשלום הפך ל- PAID ותאריך היעד האחרון להגעת המשלוח הוא 22.08.2018.
גם אצלי.
אתמול יצרתי קשר עם EBay שאמרו שכיוון שהמוצר בסטטוס Pending אפשר עדיין לבטל אותו.
עכשיו כשהתחברתי ראיתי שהמוצר כבר מופיע כ Paid but not shippedואמור להגיע ב22 לחודש.
יכול להיות שהוא הלך לארגן את המכולה....
אופטמיות קוסמית. אני בעד (כם)
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
בהחלט משהו כאן מוזר.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180809/5f87d50f22fb40dcf52837ba66fea6b1.png
גם אצלי הסטטוס הוא שולם אך טרם נשלח.
אצל מישהו החבילה יצאה לדרך?
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
פתחתי דרישה מול איביי וקיבלתי הודעה שתאריך היעד הוא עד 21לאוג, ולחכות קצת..
גם אצלי אותו סטטוס. כמו שהערכנו מראש זה כבר כנראה לא יגיע אבל היה שווה לנסות
boaz avrahami
17-08-18, 08:40
אם בא לך אני יכול למצוא לך עשרות נסיונות כאלו בשבוע🤨
עדיף כבר לזהות ולהתרחק מהם.
אגב, אני בדיוק במצב דומה מול אמזון גרמניה.
חוויה רעה ברמות שקשה לתאר. פעם אחרונה איתם
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
נפתח CASE מול המוכר.
עדכונים בהמשך.
זה היה מהיר...
eBay Customer Support made a final decision on your case
זיכו אותי
זה היה מהיר...
זיכו אותיכנ"ל
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
זה היה מהיר...
זיכו אותי
כנל
אם כולכם מבטלים אז אולי אלי הוא ישלח?
😂🤣
רץ לבטל
איתי
אם כולכם מבטלים אז אולי אלי הוא ישלח?
[emoji23]🤣
רץ לבטל
איתי
לא ביטלתי, ביקשתי החזר כי לפי המעקב הוא לא שלח למרות שחייב, ותאריך ההגעה המוצהר ביחס למועד התשלום עבר.
שלחתי לו מסר והוא לא ענה, ומבחינת איביי עשיתי כל מה שצריך כלקוח לפני שביקשתי החזר.
אלו דברים קטנים אבל חשובים בהתנהלות באיביי.
באיביי, אם כלקוח ביקשת לבטל עסקה שהתחייבת אליה, אז אתה במקום לא טוב מבחינת האתר והמוכרים, ויכול להיות לך קרדיט שלילי.
אם המוכר עשה פאול, לך זה לא נרשם כקרדיט שלילי.
אני בכלל כתבתי שאני שהמוצר לא הגיע ואני
מבקש שידאג לשלוח אלי את המוצר.
אחרי 4 דקות קיבלתי מייל שהם עושים לי "פול ריפאנד".
חבל. דווקא הייתי שמח לקבל את המיכל הזה...
איתי
זה היה מהיר.
שעה אחרי ויש זיכוי.
המסכן עשה טעות ולא חשב על האפשרות של הישראלים......
ואתם הרגתם לו את המוניטין.
המסכן ימשיך לעבוד באותו הנוהל. יוזר חדש, מוצר "אטרקטיבי" חדש ורק הפראיירים מתחלפים.
המסכן ימשיך לעבוד באותו הנוהל. יוזר חדש, מוצר "אטרקטיבי" חדש ורק הפראיירים מתחלפים.הוא דפק את איביי? את פייפאל?
כן, מייצר להם ביורוקרטיה.
הוא מקבל מימון...
חלק מהלקוחות לא טורחים או זוכרים לבקש החזר. במקרה כזה זה רוח ממשי.
נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
boaz avrahami
24-08-18, 10:02
מוכר כזה לא מקבל בהתחלה כסף מפייפל.
הם לא מטומטמים והביטוח שהם נותנים הוא על חשבון המוכר.
ברגע שמצטברות תלונות החשבון שלו מושעה עד שהם עושים איתו בירור.
דווקא פייפל ואיביי לא מתנהגות כלפינו בהגינות כי חשבון של נוכל שהושעה לא גורם להם לזכות אוטומטית את הלקוחות שלא פנו.
יש לא מעט כלה שמוותרים כי אין להם את השפה והיכולת להגיד תביעה באנגלית והכסף נשאר בפייפל...
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.