צפייה בגרסה מלאה : שימוש בחלל (עצום!) תחת גג רעפים.
חברים יקרים שלום,
בשעה טובה רכשתי בית.
לבית גג רעפים המתנשא בשיאו ל6 מטרים תמימים!
הדבר מאפשר עמידה זקופה ברב חלל הגג (משהו כמו 85 מ"ר לכל הפחות.
בכוונתי להשמיש חלל זה.
כרגע, החלל תחום ברעפים מלמעלה ובלוחות גבס המוברגים לתוך ריילסים (קורות H) אימתניים המחזקים את כל קונסטרוקציית הרעפים.
חשבתי לקנות לוחות עץ ואיתם "לרצף" בשלב ראשון (ע"י הנחה/הברגה אל הריילסים) את השטח השימושי.
באיזה סוג עץ, ובאיזה עובי עלי לבחור ע"מ להבטיח דריכה בטוחה?
תודה מראש לעונים!
אוכל למדוד מחר במדוייק. להערכתי 85-90 ס"מ.
:cool:
אצלי היה חלל דומה. לרצפה משתמשים ב osb. קורות במרווח 60 סמ. רק לבדוק שהקורות עבות מספיק ויכולות לשאת משקל של חדר. אם אני זוכר נכון 20x5. יכול לבדוק. מעל ה osb אפשר להניח למינציה או פרקט. ניתן גם קרמיקה. אני בחרתי לבנות חדר קולנוע.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
תודה רבה על המידע!
איזה עובי של OBS מומלץ לטובת דריכה/ריהוט חדר?
אגיע הביתה ביום רביעי. אם לא תהיה תשובה עד אז, אמדוד ואפרסם.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
מבקש לעדכן- הרווח בין הריילסים הוא 80 ס"מ.
בהנחה שאני לא רוצה להתעסק עם קורות/תמיכות נוספות, אלא להניח את הOBS ישירות על הריילסים על איזה עובי מומלץ ללכת?
יום נעים!!
אצלי יש OSB בעובי 20, אבל המרווח הוא 60 בן הקורות, ועדיין אי אפשר לעמוד יותר מאדם אחד במרווח.
אצלי זה משמש כעליית גג, לא חדר ולא משקלים.
אם אתה מתכוון לעשות מזה דר או אכסון, לא בטוח שOSB יהיה מספיק חזק, ומציע שתשקול לוחות סנדביץ.
אתה צריך לייצר "רצפת משנה" - להעביר קורות רצפה 5X10 כל 40 ס"מ לרוחב הקורות הקיימות, לאחר מכן אפשר להניח OSB (אני ממליץ לא OSB אלא פלטות סנדביץ' אורן 18 מ"מ, זה יהיה חזק יותר ועמיד יותר לאורך שנים גם במצב של לחות או רטיבות שאולי תחדור לשם).
על זה אפשר להניח פרקט או לרצף רגיל אם בא לך - אבל לפני ריצוף צריך להדביק יריעה מתאימה גם לאיטום רטיבות אבל גם כדי שהריצוף גם יידבק טוב וזה גם יצור חוצץ גמיש בין העץ הגמיש לקרמיקה הקשיחה.
*בכל מקרה לא הייתי מניח שום פלטה לדריכה על רצפה שהקורות שלה במרווח 80 ס"מ.
גם 60 רחוק מדי לטעמי אם זה מיועד לדריכה ומשקל קבוע, אלא אם מניחים מעל פלטות/עץ כלשהו בעובי לפחות 3 ס"מ להפחתת הגמישות.
בהצלחה.
boaz avrahami
21-11-17, 09:57
אם אתה לא רוצה "אולמי וורסאי" אצלך בבית קח קונסטרוקטור שיחשב חוזק חומרים.
זה המון רצפה
לפני שאתה חושב על להשמיש את החלל הזה, תחשוב מה הולך להיות הייעוד שלי.
קח בחשבון שבקיץ יהיה מאוד (מאוד!!!) חם בחלל הזה ובחורף מאוד קר!!
Sent from my iPhone using Tapatalk
אם אתה לא רוצה "אולמי וורסאי" אצלך בבית קח קונסטרוקטור שיחשב חוזק חומרים.
זה המון רצפה
צודק בהחלט.
אלו מפתחים גדולים שתוכננו להחזיק גג רעפים, לא רצפה.
מה יש ברצפה שמתחת לריילסים? זה כבר שטח מגורים?, קח בחשבון שמדרגות במרכז (עקב צורת הגג) המרחב תופסות שטח רב ופעמים רבות הגלריה מקלקלת מאוד את השימושיות של השטח שמתחת לה.
גם על נושא החלונות בגלריה ראוי לחשוב רבות, במיוחד אם זו בניה לא חוקית ואינך מעוניין שתהיה בולטת.
אם השטח שמתחת לריילסים גם לא בשימוש, במידה ועושים ציפוי יפה לרעפים מלמטה, ניתן לתת נופך כפרי יפה לתקרה הגבוהה.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
במיפתחים האלה ריצוף בעץ גלריה יעשה את העבודה
חברים יקרים שלום,
בשעה טובה רכשתי בית.
לבית גג רעפים המתנשא בשיאו ל6 מטרים תמימים!
הדבר מאפשר עמידה זקופה ברב חלל הגג (משהו כמו 85 מ"ר לכל הפחות.
בכוונתי להשמיש חלל זה.
כרגע, החלל תחום ברעפים מלמעלה ובלוחות גבס המוברגים לתוך ריילסים (קורות H) אימתניים המחזקים את כל קונסטרוקציית הרעפים.
חשבתי לקנות לוחות עץ ואיתם "לרצף" בשלב ראשון (ע"י הנחה/הברגה אל הריילסים) את השטח השימושי.
באיזה סוג עץ, ובאיזה עובי עלי לבחור ע"מ להבטיח דריכה בטוחה?
תודה מראש לעונים!
ראשית, ברכות על הנכס החדש.
מקריאה נוספת של השרשור נראה לי שתיאור קורות התמיכה כ - "רלסים אימתניים" אינו מספק. מהן מידות החתך של הקורות?
אם הגובה שלהן הוא 300 מ"מ אתה יכול לפתוח שם דיסקוטק ללא חשש.
נתון שני שצורם בחסרונו הוא מה מידת המיפתח? מהו המרחק בין נקודות התמיכה שלהן? קיר גבס, או בלוקים ללא עמודי בטון
וחגורת בטון אינם נחשבים כנקודת תמיכה. אני מניח שאלו הם הקירות החיצוניים של המבנה??
בכל מקרה מאוד מוזר לי שאין דיאגונלים שמחברים בין הקורות השונות, ולפי התיאור הפשטני שלך, ייתכן שהגג תוכנן במקור
לשמש כקומה נוספת. אם תוכל לשים יד על השירטוטים המקוריים של הבית, תקבל תמונה יותר ברורה
ובכל מקרה ממליץ לתת לבעל מקצוע להביט בשרטוטים ולחוות את דעתו.
לגבי ביצוע הרצפה, קבלת כאן רעיונות למכביר.
ואם תחליט לפתוח דיסקוטק, הזמן את כולנו. הבנות עליי.:cool:
עץ גלריה.
גם מתאים למפתח 80, גם מפזר משקלים, גם יפה ונעים וקל ליישום.
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
עץ גלריה.
גם מתאים למפתח 80, גם מפזר משקלים, גם יפה ונעים וקל ליישום.
גשר שחוצה נהר ברוחב 1 ק"מ, בעל עמוד תמיכה אחד באמצע הנהר, מיפתח הגשר הוא 500 מ'. לזה הכוונה ולא למרחק ביו הקורות.
כן.
עץ גלריה יפזר יפה את העומס בריווח הקורות הזה, כאמור.
אבל לא בטוח, וגם זה כבר נכתב, שהקורות עצמן יישאו את העומס.
בתור התחלה אתה יכול לבדוק בתכניות מה המיקומים של העמודים. אפשר גם להעריך את חוזק הקורות ממידות החדר שתחתיהן ובעצם המרחק בין הקירות עליהם נשענות הקורות - העומס כל כך מפוזר שממילא יותר מקורה אחת נושאת בעומס. וכמובן מידת פרופיל הקורה.
אבל לפני הכל - מה שאני הייתי עושה כדי לקבל תחושה, זה פשוט לעלות לשם וללכת בזהירות על הקורות, כמובן לחזור אחורה ברגע שתרגיש שקיעה אפילו הכי קטנה. כאמור זה מה שאני הייתי עושה ולפני שיקפצו עלי, אני לא ממליץ לאף אחד לעשות את השטויות שאני מרשה לעצמי.
אסף.
חברים יקרים, אין כמוכם! תודה רבה על שלל התגובות והרעיונות!!
חתך הריילסים האימתניים הוא בגובה 20 ס"מ וברוחב 9 ס"מ. הריילסים נתמכים על קירות החוץ של המבנה. ישנם גם קירות פנים שחלק מהריילסים בדרכם מקצה המבנה לקצהו מונחים עליהם, אבל זה לא משהו סדור ועיקבי.
אסף,לאחר טיול על הריילסים, נראה שהם איתנים בהחלט. שום נדנוד/חופש לא קיים.
לאור התקציב המאוד מוגבל (גם קנינו בית, וגם נכנסנו לשיפוץ רציני) קניתי לבסוף פלטות OSB ועץ לטובת "רצפת משנה" שתפרס במרווחים של 40-50 ס"מ.
אעדכן בהתפתחויות!!
ממה אתה רוצה לבנות את התשתית של הרצפה? מתחת ל OSB?
קורות עץ כמו אלה המשמשות תשתית לדק. 5*10.
אם המפתח בין הקורות התחתונות 80 כפי שכתבת אז זה מספיק בעיקרון, כל 40 לא יותר. שים לב שלא כדאי לעשות חורים בתשתית כזאת.
תחבר עם בורג אלכסוני לקורות התחתונות ואת ה OSB מלבד מסמרים/ברגים הייתי ממליץ להדביק. ככה תייצר תשתית חזקה עם פחות רעידות/ויברציות.
בהצלחה!
הי,
מבקש לוודא שהבנתי נכון-
אתה ממליץ לדאוג למרווח של גג 40 ס"מ בין קרשי הקונסטרוציית עץ, נכון?
איך אתה ממליץ לחבר את הקונסטרוקציה הזו לריילסים? מה זה בורג אלכסוני?KREG?
לגבי הדבקה, איזה דבק מומלץ לטובת העניין?
תודה!
כן, 40 ס"מ כדי שיהיה מפתח מספיק צפוף לצורך חוזק מבני למשקל שיהיה שם.
לחיבור יש שתי דרכים - או מחברי מתכת ייעודיים או פשוט (ולדעתי מספיק) ברגים באלכסון מהקורה החדשה אל הקיימת. לא מסובך.
יש ברגים בצבע זהב הם קצת יותר חזקים מהכסופים אם זה משנה.
לגבי ההדבקה של הפלטות העליונות (ואם בא לך להשקיע גם בין הקורות הקיימות לחדשות) - לא זוכר איך קוראים לדבק שאני הייתי משתמש בו, אבל אתה יכול גם להשתמש בסיקה - זה ייתן לך בעיקר שקט מחריקות בין חלקי העץ - משהו שלפעמים לא מתייחסים אליו ואחר כך מציק מאוד.
אלעד.
כשבניתי בזמנו גלריה רציתי להעזר בספרות מקצועית. הורדתי מהרשת את ה MIL HDBK העוסק בנגרות. יש שם כל מה שאתה צריך לדעת כדי לבנות בניין מעץ או סתם עליית גג..
אסף.
אני לגמרי בעד עבודה עצמית, אבל חייב לומר שאם אתה לא חובב נגרות ושיפוצניק באינסטינקט, ממליץ להתייעץ עם איש מקצוע.
אני סיימתי תהליך דומה בגג בן 80 שנה עם תקרת רביץ, לא מעט שיקול דעת ואומץ [emoji41]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171126/60a2199ad04a9d86841ca5968d3f6055.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20171126/8da6d4dbf0a5a0310dd18faa48427403.jpg
אומץ זו מילת המפתח...
כולם פה נותנים עצות על חומרים ומפתחים, מישהו בדק את החיבור של הקורות לקירות? את מצב העץ ונקודות הכשל בו? כשאיזה ילד יקפוץ על הגלריה וינחת בקומה שניה, לא יעניין שהלכת על הקורות והן לא זזו...
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
כל הזמן אתם אומרים קורות עץ קורות עץ.
הבנאדם רשם רלסים H של 20 ס"מ. אלא אם משהו התחדש בשנים האחרונות בתחום הבניה, אני מניח שזה מפלדה.
אני לגמרי בעד עבודה עצמית, אבל חייב לומר שאם אתה לא חובב נגרות ושיפוצניק באינסטינקט, ממליץ להתייעץ עם איש מקצוע.
אני סיימתי תהליך דומה בגג בן 80 שנה עם תקרת רביץ, לא מעט שיקול דעת ואומץ [emoji41]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171126/60a2199ad04a9d86841ca5968d3f6055.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20171126/8da6d4dbf0a5a0310dd18faa48427403.jpg
Sent from my Nexus 6P using Tapatalkנראה מדהים. אתה יכול לפרט קצת?
מה תומך את הרצפה אם הייתה תקרת רביץ?
הרביץ מתוח על קונסטרוקציית עץ. על התשתית הזו אפשר לבנות רצפה כמו שבונים דק או גלריה.
כמובן בהנחה שהקורות יעמדו בעומסים הצפויים.
הבהרה-
הקורות עליהם אני עתיד להשען ושאת מידותיהן נתתי הן אכן קורות פלדה!
תודה על השיתוף בפרוייקט ובתמונות!
מעורר השראה!!
אצלי הרצפה מתעלמת לגמרי מהרביץ, הוא באוויר ללא שום כוח. האתגר היה בעיקר איך לא לדרוך עליו בשלבי הניקוי והסידור עד שהייתה רצפה.... לא קל לגב [emoji6]
הקורות 5*10 שאליהן מוצמד הרביץ יושבות על קירות.
לקחתי את האזור שהקורות הללו יושבות בין קירות במפתחים שנראו לי סבירים ובשטח הזה שמתי גלריה, שהיא גם מפזרת את המשקלים וגם יוצרת קושחה משל עצמה. לפני זה מילאתי הכל בבידוד מעולה ומגרד מוות.
לשאלות של פותש, קודם כל לא יזיקו תמונות. אבל בזהירות והאחריות הנדרשות, לא נשמע לי שהגג שלי, בן 84 שנה (!) דומה לקורות שאתה מתאר וכל מקרה לגופו - אם אתה לא מרגיש שאתה יכול לקחת על זה אחריות, תתייעץ. הקורות האלה שלך לכאורה נשמעות סופר חזקות, אבל הן גם כבדות בטירוף ולא היית רוצה שמשהו שתעשה חלילה יוביל לצניחה של אחת. באמת בלי להתנשא, לא כל דבר נכון ללמוד בהתכתבות. בהצלחה !
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171127/bb2fbb74bef9fadb74db2c06d701c04e.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20171127/09fd1d830934ce9d090a5f249947fa52.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20171127/289fcf213ab7820edd7f97ab3f520b97.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20171127/27e650e7119e66346823ab7ac0b9c537.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20171127/2c328d3d7813d1a002234af72d858d58.jpg
דובי, הקורות שלך בנות גיל הבית, אלא אם יש לך ידיעה פוזיטיבית שהן הוחלפו מתישהו.
בגלל שהן במקום סגור, תחת גג, הן לא נראות בנות גילן.
השיטה לישום רביץ לא השתנתה, לפחות לא בשנים הללו.
היו מניחים קורות על קצות הקירות. מתחת לקורות הו מחברים להן רשת ברזל.
את רשת הברזל מטייחים כך שתווצר תקרת רביץ.
הוספת משקל רב על הקורות הללו, ועל הקירות.
לפי התמונה גם החלשת את קורות הגג עם חלון הגג.
מקווה בשבילך שמישהו חישב לך את משקלי הגלריה ומה שהנחת בה ומעליה ואמר לך שזה בסדר.
אחרת, אתה עלול לגלות בתוך כמה חודשים תזוזות מאד לא נעימות בבית ובקירותיו.
למדתי קצת את הנושא, שוחחתי עם מספר מהנדסים והנדסאי בניין, והיו כמה כאלו בבית בעת השיפוץ, מאחר ואני גר כבר כמה חודשים בבית בן 70 שהשקעתי הרבה מאד כסף בשיפוץ שלו.
תודה חבר,
נתתי פה רק קצת מהתהליך,
בדרך חיזקתי את קורות הרעפים בערך פי שלוש ואת קורות הרצפה פי שתיים כשהמשקל יושב בסוף על הקירות ולא על הקורות.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.