צפייה בגרסה מלאה : בעלי צ'ירוקי XJ - נפתחה קבוצת WhatsApp
לכל בעלי ה- XJ, האינדיאנים האמיתיים, נפתחה קבוצת WhatsApp לצורך שיתוף מהיר של עצות, חלקים, עבודות וכד'
להצטרפות התקשרו או שילחו הודעה ל-
שלמה - 052-2759561
אריאל - 052-6863171
כמה שנהיה יותר ככה כולנו נרוויח....
boaz avrahami
23-11-16, 09:13
הפוך גוטה...
אין לי ווצאפ, וגם לא יהיה. עצות, חלקים ועבודות בדיוק ... כאן :)
כדי לשמר את הידע, לאפשר חיפוש ולמצוא בעיות דומות שקיבלו מענה בעבר, כדי לאפשר גם לאנשים שיתקלו בעתיד בבעיה דומה למצוא רעיון / פתרון - הפתרון הנכון הוא בפורום ולא בקבוצת ווטסאפ או מדיה חברתית אחרת. תשאירו אותן להתקשקשויות חברתיות שונות אבל כדאי לטובת כולם שהידע ירוכז בפורום מקצועי רלוונטי.
בקבוצת ווטסאפ, לדוגמא, אתה יכול לגלות שכל פרק זמן (אפילו מספר פעמים ביום) נכנס מישהו ושואל את אותה שאלה. הראשונים יקבלו אולי תשובה ארוכה, ברורה ומועילה אבל מהר מאד בעלי הידע ימצאו עצמם חוזרים שוב ושוב על אותן תשובות, יתייאשו ויהפכו להיות דוממים וכל הרווח יצא בהפסדכם.
זו דעתי האישית ואני חבר בלא מעט קבוצות ווטסאפ, בינתיים עוד לא שיניתי את דעתי בנושא.
כל אחד והעדפותיו...
אם חברי הקבוצה, הדי אינטימית כשמדובר ב XJ, שומרים על נדב"ר מתחשב אז לשימוש בווטסאפ יש יתרון גדול - הוא מהיר ומיידי שזה מאוד נוח.
בכל אופן - אנחנו כרגע 13 חברים ונשמח לצרף עוד.
זה לא במקום הפורום הנהדר שחי פה, זה בנוסף כמובן.
לכל בעלי ה- XJ, האינדיאנים האמיתיים, נפתחה קבוצת WhatsApp לצורך שיתוף מהיר של עצות, חלקים, עבודות וכד'
שלמה - 052-2759561
אריאל - 052-6863171
כל אחד והעדפותיו...
אם חברי הקבוצה, הדי אינטימית כשמדובר ב XJ, שומרים על נדב"ר מתחשב אז לשימוש בווטסאפ יש יתרון גדול - הוא מהיר ומיידי שזה מאוד נוח.
בכל אופן - אנחנו כרגע 13 חברים ונשמח לצרף עוד.
זה לא במקום הפורום הנהדר שחי פה, זה בנוסף כמובן.
כבר אמרתי בעבר(נדמה לי שמשהו בקשר לדיסקברי 1) ואני מתנדב לעשות זאת גם בהווה, בניסוח שונה מעט - זה כמו להיכנס למסעדה (במקרה שלנו, מסעדת חינם אכול-כפי-יכולתך) ולהתחיל למכור/לחלק/להציע לסועדים הנחה והטבות (ואיזה חטיף או שניים) למסעדה מעבר לכביש... איך אומרים ב"גולת טראפ" - inappropriate.
אבל כל אחד והעדפותיו ונימוסיו ותרומתו לאתר...
לעניין.
נפתח וואטס-אפ לאיזה (כלי רכב) אמריקאים אחרים. לא רוצה לכתוב איזה, על מנת שלא לעורר מהומות.
חבר שלי נרשם ומהר מאוד שם את הקבוצה על "השתק", למשך שנה.. אחרי ש"השתק" לכמה שעות ואח"כ לכמה ימים עדין הציק לו כל הזמן.
גם אז הקבוצה החלה עם נדב"ר מוסכם/מנומס/ענייני/טכני.
וכמו שארז סיפר, גם המבינים (ואחד שם הוא המביןן הגדול ביותר, שאני מכיר לפחות) הפסיקו להשתתף, לאט לאט.
ובסופו של עניין, הרבה פעמים יש מישהו מהקבוצה, שמתנדב להעלות פה איזו שאלה ולהעביר לקבוצה את התשובה...
עם כל ה"תפל" שיש פה, ועם כל הנודניקים/מעיקים/קטנוניים/טרחנים שיש פה (ואני במקום טוב בראש הרשימה), ועם כל הצנזורה הספוראדית שתוקפת פה (לעיתים רחוקות, אני חיייב לציין) עדיין זה "מקום" יותר נוח (במיוחד לחפש פה משהו) ואישי ואינטימי ואינפורמטיבי ומהיר.. יותר מכל מקום אחר שאני מכיר ושומע עליו.
חבל שתאה לא מוצא פה מה שאתה מחפש, helvits.
שיהיה לך בהצלחה.
שלמה - 052-2759561
אריאל - 052-6863171
שלמה / אריאל, כמו שצריך, מאחל שתגדלו ומהר. ביום א' אצרף אתכם לקבוצה שמנהלת מגעים מול סמל"ת, כבר יש קשר טוב ותהיה פגישה בהמשך החודש עם סמל"ת, יש לנו כבר את כל קבוצות הווטסאפ הרציניות (של מותג ג'יפ מאוגדות) אנחנו כמעט ב 400 כלים וכל כלי חשוב.
כל הכבוד על היוזמה ואל תיתן למבלבלי המוח למה לא כדאי ווטסאפ להשפיע, הקבוצות האלה כבר מזמן הראו כמה כוח והשפעה יש להן, השפעה שלעולם לא תהיה כאן, כל מה שיש כאן זה ברברת ארוכה ומעייפת בעיקר של חלק מהחברים שכבר טרחו להגיב כאן (ואשמח אם יתאפקו וימשיכו הלאה).
יש "קבוצה" ל zj. שם נקטנו בגישה של כולם מנהלים...
בועז "ברח" לאחר זמן ובצדק.
אצלי היא הכי מושתקת.
https://chat.whatsapp.com/5Vhwb6W6xue6kf1oWby7JN
Sent from my SM-G900V using Tapatalk
boaz avrahami
10-12-16, 00:35
אילן
הפוסט האחרון שלך משול בעיניי לאחד שבא למסעדה עם אוכל מהבית ומדבר בגסות לאורחים אחרים במסעדה.
הייתרון היחידי של קבוצות הווטסאפ הוא לדבר על דברים שמתחת לראדר.
החסרון שלהם הוא עצום כי כל המידע שבהם הולך לאיבוד ואת המידע עם הערך אתם שמים באתרים חיצוניים.
הביזור מידע פוגע ביכולת של הפלטפורמה לתחזק את עצמה מפרסום..
האמת, הפאשלה היא לדעתי של בעלי האתר לא פחות משלכם.
במקום לרענן מנהלים שמעורים בקהילתם ולתת להם להיות אבן שואבת הם השאירו לא מעט מנהלים שכבר לא מאוד פעילים ולכן קהילה חדשה מתמגנטת אחרי מובילים שמרגישים יותר נח במגרש שבו הם מנהלים את העניינים...
לא פעם זה מחוץ לאתר
היה לי חשק לכתוב תגובה ארוכה,אין לי עצבים לזה.
שורה תחתונה -אי אפשר להתפרנס ולתחזק אתר אינטרנט בישראל הקטנה והמגזרית, אתר שבבעלות ובניהול אנשים מוסריים, מצפוניים ובעלי עקרונות ,על אחת כמה וכמה.
אילן
הפוסט האחרון שלך משול בעיניי לאחד שבא למסעדה עם אוכל מהבית ומדבר בגסות לאורחים אחרים במסעדה.
הפוך גוטה...
תקרא את כמות הזבל שנכתבה בשרשור הזה:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/96208-%D7%90%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%A8-%D7%94%D7%92%D7%91%D7%94%D7%94-%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%A2-%D7%A4-%D7%9E%D7%A9%D7%A8%D7%93-%D7%94%D7%AA%D7%97%D7%91%D7%95%D7%A8%D7% 94/page22
אחד החשובים שנעשה לא קריא בגלל טרחת יתר (לא אציין של מי....).
בווטסאפ, בקבוצה שלי, כל מי שסוטה מהכללים מועף, ככה שומרים על מיקוד מאוד גבוה בדיונים, לגיבוי יש גם את האתר, שם שמים פוסטים על נושאים שנוטים לחזור על עצמם. יעיל ענייני, מועיל, חסכנו עשרות אלפי שקלים לחברים, פתרנו בעיות במיידי וכתבנו עצות שבוודאי לא יכולות להיכתב כאן. כאן כל שרשור שיכול להועיל לחברים נהיה דיון מיותר, אם אני לא טועה על חוטיני? בלתי קריא ומעיק.
מעניין שנתת כדוגמה דווקא דיון שמראש לא היה יכול להועיל לאיש.
אסף.
זה לא עניין של מנהלים, הפלטפורמה לא מתאימה, אנשים מחפשים את החברתי לצד התחביב המשותף. וגיפולוג לא מתאים לזה מבחינת פלטפורה ורוח האתר. זה מאוד בלט כשאחד החברים העלה תמונה משעשעת של הולכת כבל חשמל ברכב שטח וקיבל רמיזה שכאן זה לא המקום (אם לא כאן אז איפה? בקבוצת וואצאפ כנראה...) זה מאוד בולט במפגשי גיפולוג שם במקום לשבת מול מדורה אחת מתחלקים לקבוצות קבוצות וזה מאוד בולט כשלא יוצאים מכאן טיולים משותפים באופן קבוע כמו שנהוג בקבוצות השונות (כ-13 רכבים יוצאים כל חמישי בלילה מקבוצת פאגרו, קבוצה של 100 איש כולה...).
אילן צודק, היכולת להתאחד כבר לא פה (היא אי פעם הייתה? לא זכור לי) תוך שבועיים התאחדו להם חברי קבוצת מיצובישי לכדי קבוצת קנייה שהוזילה את עלות רכישת מדרכות צד בערך 40%-50% ממחיר השוק וזה רק דוגמא אחת.
לצורך ההבנה אלירן. מה בפלטפורמה הזו לא מתאים לארגון הנחה על מדרגות צד?
את זה שהחברתי מצוי... ובכן... ברשתות החברתיות ולא כאן - כבר כולם יודעים. זה מאבק אבוד מראש.
אבל מה עם הלב של האתר? כתבות טכניות ודיונים טכניים? באמת וואטסאפ הוא כן פלטפורמה מתאימה? בזמן הקצר שהיה לי וואטסאפ הייתי חבר בקבוצת הטרנספורטרים. מצד אחד כשהייתי תקוע מתחת לאוטו עם פלטת מתלה אחורי שלא הצלחתי להחזיר למקום, תוך עשר דקות בני הגדול מכולם (איך יש לו זמן? ) הסביר לי בשני משפטים מה לעשות. מצד שני פעם בכמה ימים הייתי נכנס ורואה (לא קורא) כמה מאות או אלפי הודעות מיותרות.
את אלו אנחנו לא מנסים להביא לכאן, והתשובה הטכנית המדויקת לעולם לא תהיה מועילה יותר.
אסף.
boaz avrahami
10-12-16, 16:28
הפלטפורמה לדעתי לא הבעיה.
האתר פשוט עצר בזמן ולא מתרענן עם דם צעיר
הרבה מאוד אנשים לא מצליחים להתערות בחברה הוותיקה ונפלטים
לפלטפורמות אחרות.
אני חושב שאם זה מעניין אותכם אתם צריכים לתפוס כל מיני מנהלי קבוצות ווטסאפפ ולהקשיב להם
אגב, אחד היתרונות העצומית שיש לאתר - הרבה מעבר להיותו אתר לג׳יפים הוא איכות החברים והמגוון שלהם. קצרה היריעה מלתאר...
אני לא יודע לשים את האצבע על זה בדיוק אבל מניח שאיפה שאין קהילה מגובשת לא תצמח קבוצת רכישה אמיתית, קבוצת הרכישה הזו לדוגמא התחילה מחברי הקבוצת הוואצאפ בלבד, אנשים שמכירים אחד את השני וטיילו ביחד (גם אם מכירים רק חודש ושעות ספורות פנים מול פנים אם בכלל) לאחר שגובשה קבוצת הבסיס נפתח העניין גם לחברים בקבוצת הפייסבוק ואולי הנושא יגיע גם כאן. אבל הגרעין נבנה שם, בין חברים שעד לפני חודשים ספורים לא הכירו אחד את שני (אבל כן רשומים פה כבר שנים). זה הבסיס שחסר פה. חבר חדש ירגיש בין בית תוך זמן קצר. במיוחד אם יבוא לטיולים השבועיים.
מהבחינה הטכנית - לא מעט מהדברים שלדוגמא כתובים במדריך שלי הגיעו מהקבוצה, כמות הידע הטכני שנשפכת שם ביומיים לא נכתבת בפורום מיצובישי בשבוע. אז נכון שיש שם ממוצע 1500 הודעות ביומיים (אני לא צוחק) ונכון שלפעמים איזה ליאור אחד (שם בדוי, השם האמיתי של ליאור שמור במערכת) מעיר אותי משנ"צ על ידי "השב" (חלאס עם זה ליאור) אבל זה שווה את זה.
אתם לא באמת חושבים שאיבדתם את הקרב רק בנושא החברתי נכון? זה הרי משפיע על הכל... מניח שהגרפים של תעבורת האתר, כמות הפוסטים וכו מדברים בשם עצמם.
boaz avrahami
10-12-16, 16:46
אגב,
לתשומת לב הבעלים-
לטאפאטוק יש אופציית צ׳ט שמשותפת לחברים בלי שהיא נכנסת לאתר.
מין תחליף אפשרי לווטסאפ
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161210/6cda2e9e4f0de124a10dad92998da73d.jpg
הפוך גוטה...
תקרא את כמות הזבל שנכתבה בשרשור הזה:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/96208-%D7%90%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%A8-%D7%94%D7%92%D7%91%D7%94%D7%94-%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%A2-%D7%A4-%D7%9E%D7%A9%D7%A8%D7%93-%D7%94%D7%AA%D7%97%D7%91%D7%95%D7%A8%D7% 94/page22
אחד החשובים שנעשה לא קריא בגלל טרחת יתר (לא אציין של מי....).
בווטסאפ, בקבוצה שלי, כל מי שסוטה מהכללים מועף, ככה שומרים על מיקוד מאוד גבוה בדיונים, לגיבוי יש גם את האתר, שם שמים פוסטים על נושאים שנוטים לחזור על עצמם. יעיל ענייני, מועיל, חסכנו עשרות אלפי שקלים לחברים, פתרנו בעיות במיידי וכתבנו עצות שבוודאי לא יכולות להיכתב כאן. כאן כל שרשור שיכול להועיל לחברים נהיה דיון מיותר, אם אני לא טועה על חוטיני? בלתי קריא ומעיק.
מעניין שנתת כדוגמה דווקא דיון שמראש לא היה יכול להועיל לאיש.
אסף.
האמת, אני לא מכיר אותך, אילן, אישית אלא רק ממה שאתה כותב פה והרושם שלי היה חיובי ביותר - ידען, עינייני, ממוקד, עוקצני לעיתים, לא קטנוני.
איך פוסט אחד, מגמתי, יכול לשנות דיעה...
לקחת שירשור שכל עיניינו הבעת דיעה ודיון איך רואים את המצב/מציאות ומה יש/כדאי/אפשר לעשות על מנת לשפר ובמחי יד (ולכן אני לא מסכים עם מה שאסף כתב - לי זה ברור לגמרי שהדיון אכן מועיל), זילזלת בכל מי שחושב ומתנסח לא כמו שאתה חושב = זבל.
לקחת איזה "תבלין" שהוסף לדיון, במסגרת עקיצה חברית, והפכת את זה לעיקר השירשור.
השוות דיון "פילוסופי" לאיזה וואטס-אפ טכני.
לקחת אתר שלם, הכולל חלקים טכניים לחלוטין בנוסף ליידע כללי שלא נוגע נקודתית לג'יפ שלך אבל אתה יכול לקחת ממנו המון (כמו למשל סדרת הכתבות על החשמל או על הצמיגים או על מגירות תא המטען או איך להכין שקשוקה.. גם אם אין לך אינדיאני או איך לתבוע את העירייה, שגררה לך את האוטו), עם אלפי (?) חברים ויידע וביטלת אותו לעומת וואטס-אפ "מקומי".
אם הכל כל כך מיותר וכל כך "קטן עליך" ולא לרמה וטרחני - למה אתה בדיוק מעניש את עצמך?
יש פורום טכני לגמרי (שגם בו אני כותב/מגיב/עונה מידי פעם - בלי טרחנות, ששמורה לפורומים המתאימים) שתפור עליך - למה אתה דווקא נכנס (ומגיב מידי פעם) בכל השירשורים המעיקים והטרחניים האלה (בסיגנון רכס שבאופן הפגנתי לא קרא כל מיני שירשורים אבל הביע עליהם את דעתו.. בפרטי פרטים)?
אני לא זוכר, שבשירשור טכני, שטחתי את כל האני (לא) מאמין שלי בנושא חוטיני..
לא זכור לי שבשירשור "הסודה-סטרים", בועז קישקש על הפנסייה התקציבית.
לא זכור לי שבתשובה לשאלות לגבי קודי תקלות בריינג'/דיסקברי/גראנד ואיזה סקאנר כדאי לקנות, התערבתי עם גרשון על "מי צודק".
עד כמה שאני זוכר, כשהסברתי איך לחסוך כסף ולשפר את תנועת מסילות המגירות (מ-60 אחוז פתיחה ל-100), לא דחפתי לאף אחד לגרון את "איך המערכת עובדת"...
למה אתה טורח להיכנס לשירשורים ולפורומים שמוגדרים... OFF TOPIC, אם אתה לא מעוניין לשמוע מה אחרים חושבים על ה-OFF TOPIC הזה?
וגם נושא הרישויי הוא כזה - כל אחד רואה אותו אחרת וכל אחד מתמודד איתו אחרת ואין שם "חבר את האדום ל-+ והירוק לארקה וסע לשלום" - למה אתה נכנס לשם? להתענות?
ושלא תבין לא נכון.
אני לא אומר "לא טוב לך - תעוף מפה" - לאץ
אני אומר שהתלונות שלך מצוצות מהאצבע משום שיש באתר בדיוק את המקום שאתה אומר ש... אין.
ולכן, לפחות בזה, אתה לא ממוקד ולא ענייני אלא ... סתם קשקשן, שיורק לבאר ששותה ממנה.
אף אחד לא מכריח אותך לקרוא את הטרחנות (גם לא זו הנוכחית) וגם לא לקבל את הביקורת. אתה יכול להגביל עצמך לפורום הטכני (איך אמרו על עולמה של הנמלה?) ולהינות.. הכל בחינם ואין לך ציפצופים של "נכנסה הודעה" (עם תמונה של בחורה עם ציצים על אוטו כמו שלך).
אתה יכול להינות ולהשתמש ולקבל עזרה (ובמקרה שלך - לעזור) כשאתה רוצה.
ואתה יכול גם לא להיכנס.
פשוט, אל תעמוד באמצע החדר ותעליב את המשתתפים (או את חלקם) כמה הם רדודים ומעיקים ותחזור שוב ושוב לשמוע אותם.
טוב לך רק עם ZJ/WJ/JK או כל מה שיש בו J וכל היתר מיותר.. זכותך.
אל תיכנס לשרשורים כלליים - חבל על העצבים והרגשת האכזבה שלך.
האמת, ויכוח ללא תכלית. אין אפילו מה ללמוד ממנו. מדברים על נושאים שונים לגמרי וכלל לא משיקים זה לזה.
רק זה משך את תשומת ליבי..
...אז נכון שיש שם ממוצע 1500 הודעות ביומיים (אני לא צוחק) ונכון שלפעמים איזה ליאור אחד (שם בדוי, השם האמיתי של ליאור שמור במערכת) מעיר אותי משנ"צ על ידי "השב" (חלאס עם זה ליאור) אבל זה שווה את זה.
אתם לא באמת חושבים שאיבדתם את הקרב רק בנושא החברתי נכון? זה הרי משפיע על הכל... מניח שהגרפים של תעבורת האתר, כמות הפוסטים וכו מדברים בשם עצמם.
רק תקשיב למה שאתה אומר... במיוחד לעומת תלונות ה"טרחנים/טרחנות" של המתלוננים:" 1500 הודעות ביומיים.. אבל זה שווה את זה."
גדול. עם זה פשוט אי אפשר להתווכח - אם שווה, אז שווה.
אולי לא ברור מספיק... אני לא סובל מזה. להיפך.
גם כאן אני לא סובל, מדלג על דברים שלא ממש בא לי עליהם כמו התנצחויות משעממות בין אותם אנשים שוב ושוב אפילו שזה בפוסט שאני פתחתי.
אולי לא ברור מספיק... אני לא סובל מזה. להיפך.
גם כאן אני לא סובל, מדלג על דברים שלא ממש בא לי עליהם כמו התנצחויות משעממות בין אותם אנשים שוב ושוב אפילו שזה בפוסט שאני פתחתי.
כמו שאמרתי, רק תקשיב לעצמך.
1500 הודעות בממוצע(!) ביומיים והמון חומר/יידע ועדיין אתה "להיפך מסובל פה, בג'יפולוג"- הנה ענית על השאלה, שהעלית בפיסקה האחרונה.
כנראה שג'יפולוג לא איבד את הקרב.. גם לא בנושא החברתי.
אחרת, מה אתה בכלל עושה פה.. ועוד לא סובל.. להיפך...
איך אמר ז'וז'ו חלאסטרה - "ותחשבו על זה..".
- - - Updated - - -
לא יודע למה אבל עולה לי מעיין תמונה שכזו:
יש לך אחלה אישה, יפה וחכמה ויודעת מה לעשותב..כל מקום, מהמטבח ועד המיטה. ויש איזו אחרת שאתה כל הזמן מתלונן כבר זקנה ובלה ולא חכמה ומתפזרת ו.. לא כיף איתה בכלל.
ואתה טורח להשמיץ/לתאר אותה כך ו..כל הזמן נמצא איתה. ואפילו לא סובל.. להיפך.
קטעים איתכם.
- - - Updated - - -
כמו שאמר פה איזה טרחן
כבר אמרתי בעבר...
אבל כל אחד והעדפותיו ונימוסיו ותרומתו לאתר...
...
boaz avrahami
10-12-16, 18:14
למרות שאסף לכאורה ויתר על הקרב החברתי אני חושב שהוא שוגה.
לב ליבו של הפורום הוא חברתי ומבוסס על הערכה רבה בין אנשי הפורום.
מי שמחפש רק טכני הוא אורח זמני שמגיח לרגע כאשר יש לו בעיה ספציפית ונעלם.
מדורת השבט היא חברתית ואין לי ספק בכך כפי שאין לי ספק שהאתר מסוגל לתת בזירה הזו פייט טוב מול ווטסאפ ופייסבוק
מדורת השבט היא חברתית ואין לי ספק בכך כפי שאין לי ספק שהאתר מסוגל לתת בזירה הזו פייט טוב מול ווטסאפ ופייסבוק
בועז לצערי האתר כבר מזמן איבד בתחרות מול הווטסאפ, הקוראים בקבוצות רוצים על שאלה תשובה עכשיו ומייד, כבר לא כאן.
לא מעניין אותם לקרוא על מפגש במדינה נידחת או על כתבות "מגזין" כמו שיש כאן, יש להם בעיה בחיישן לחץ אוויר, הם רוצים לדעת למה, היכן לקנות בזול, כיצד להזמין בלי שייעצר במכס וכיצד להתקין מחר. התגובות הארוכות, הלא לעניין והמתחכמות (כמו של ידידנו ברנרד המלומד לעיל) עושות בדיוק הפוך ומרחיקות את הקהל הזה מהאתר.
כמקים של אחת הקבוצות המקצועיות והמצליחות בווטסאפ, אני יכול להגיד שאין אצלנו כמעט קטע חברתי (גם לא נותן לזה מקום), זו לא הכוונה, הקבוצה מקצועית בלבד. קטעים חברתיים יש בדרך כלל בקבוצות קטנות הרבה יותר המיועדות לטיולים עם חברים.
העניין שדווקא ברנרד עם התגובות הרבות והפחות מקצועיות תורם לאתר הזה מבחינת תנועה. אולי גם מבחינת הכנסה מפרסומות ומחזיק אותו בחיים, בטח לא בהבאת חברים חדשים. אין לי נוסחת קסם כיצד לסייע לאתר הזה שאני חבר בו מ- 2005, כתבתי בו מאמרים רבים ומכיר חלק ממייסדיו, רק לקוות שימצא את הדרך להשתנות ולשרוד.
תאמת שאני פה בשביל הטכני, כל השאר בונוס קטן. כותב את המדריך שלי בשביל הכיף שלי ומסנן מגילות ברנרד משרשורים שמעניינים אותי :-)
הקבוצה שלנו שונה. כנראה מאוד יש חוקים, אסור פורנו והקבוצה בהדממה בין 11 ל7 בבוקר, אבל כנראה הרבה יותר חופשית משלך.
boaz avrahami
10-12-16, 18:43
אילן,
אתה ממשיך לפגוע באורחי ״המסעדה״ הזו באופן אישי וזה לא לעניין.
אתר לא נבנה או נהרס בגלל חבר אחד או שניים, במיוחד לא אתר כמו ג׳יפולוג שהוא גדול ומגוון וכל אחד יכול לסנן בו את התוכן ולהתאימו לדרישותיו.
אני חושב שמתוך מה שרשמת אפשר לאמץ בהחלט את התחרות מול האינסטנט שיש בווטסאפ.
זה בהחלט נקודה חזקה.
אני אישית חושב שאתה טועה... אני מכיר אנשים שאשכרה חושבים פעמיים, מהססים ומפחדים לכתוב פה, לי זה מרים גבה אבל זה יותר מאחד. וזה כנראה האווירה שהמקום משדר.
תגדיר גדול? כמה משתמשים פעילים באמת יש פה? 30? 40?
boaz avrahami
10-12-16, 19:36
אני אישית חושב שאתה טועה... אני מכיר אנשים שאשכרה חושבים פעמיים, מהססים ומפחדים לכתוב פה, לי זה מרים גבה אבל זה יותר מאחד. וזה כנראה האווירה שהמקום משדר.
תגדיר גדול? כמה משתמשים פעילים באמת יש פה? 30? 40?
תגדיר פעילים? [emoji4]
לעניין הפחד של אנשים לכתוב כאן -
אני מסכים בהחלט!
גם אני מכיר כאלו...
הסיבות להשקפתי מתחילות בהיסטוריה וממשיכות בפלוגת סמלים שקשה לה לקבל רובאים לתוכה.
תוך כדי חלק מהסמלים משתחררים...
קבלו את התגובה הרשמית של בעלי האתר...
לפני שנים אחדות, בעת שהתנהל ויכוח דומה אבל יצרי הרבה יותר, סביב אותו נושא בגדול, מול פורומים אחרים, לפני הואטסאפ, כתב כאן הפובליציסט ת. הדר (ציטוט לאו דווקא מדויק מזכרון):
"... שחררו. כולה אתר אינטרנט."
כן, שחררו. כולה אתר אינטרנט. כולה אתרי אינטרנט וקבוצות מדיה חברתית. ג'יפולוג לא בתחרות עם פייסבוק, ולא עם וואטסאפ. יש תחרות במובנים מסוימים עם קבוצות פיסבוק וקבוצות אטסאפ בעלות אופי ג'יפאי, כמו שהייתה מאז ומתמיד עם אתרי פורומים ומגזיני שטח אחרים. תחרות היא דבר בריא. מי ישרוד ומי ימות, מי יגדל ומי יקטן, ימים יגידו.
אני מתחייב אישית לדבר אחד: לעשות ככל יכולתי כדי שהפלטפורמה הזאת תשרוד פיזית. כלומר לא תיעלם יום אחד בתהום הנשייה של האינטרנט כמו הרבה אחרות (וכמו שהתוכן של קבוצת ואטסאפ נעלם באופן טבעי). זה היחוד. את זה אין בפלפורומות חינמיות, זה עולה כסף.
מי מגולשי האתר שאכפת לו - תכתבו לעניין. תחשבו לפני כל תגובה, האם היא תורמת למהות - ג'יפים, טיולים. הפורום לא יכול להתחרות במידיות של ואטסאפ, אבל החסרון הוא גם יתרון. מידע בשרשור יכול להתפתח במשך שעות וימים, והוא נשאר, לפעמים נפתח מחדש כעבור חודשים או שנים, תמיד משרת אנשים שמגיעים אליו בחיפוש פתוח באינטרנט. תשתדלו כמה שפחות לדלל אותו בטקסט לא רלוונטי.
אם הפנמתם את זה, השרשור הנוכחי אמור למות מעצמו :rolleyes:
העניין שדווקא ברנרד עם התגובות הרבות והפחות מקצועיות תורם לאתר הזה מבחינת תנועה. אולי גם מבחינת הכנסה מפרסומות ומחזיק אותו בחיים, בטח לא בהבאת חברים חדשים. אין לי נוסחת קסם כיצד לסייע לאתר הזה שאני חבר בו מ- 2005, כתבתי בו מאמרים רבים ומכיר חלק ממייסדיו, רק לקוות שימצא את הדרך להשתנות ולשרוד.
כדי שיהיה ברור. מבחינתנו עדיפים דיונים איכותיים על חשבון טראפיק. לכן קיים פורום אוף טופיק ובו יש גם כמה דיונים שאף אחד חוץ משלושת המששתתפים בהם טורח לקרוא. אני לא נכנס אליהם אם לא מדווחים לנו על הפרת כללים - וגם אף אחד אחר לא חייב.
נכון שלא קל לשמור אתר אינטרנט בחיים. אבל חד משמעית - אין שום מוטיבציה להזנות את האתר כדי לקיים אותו. עד כדי כך.
מצד שני אותם דיונים טכניים שיש בוואטסאפ הם לא האנציקלופדיה שיש כאן ותהיה זמינה לנצח. פשוט לא. הפלטפורמה הזו תישאר זמינה וחינמית ככל שהאינטרנט ירשה לנו. אנחנו מחזיקים את האתר בשיניים לא כדי להתפרנס. בינתיים זה רק עולה לנו. כאן אתה, הגולש, אתה המרכז. המטרה. בוואטסאפ אתה סחורה. תזכור את זה.
ג׳יפולוג לא יכול להפוך לצ׳אט. אם זה השינוי שאתה מייחל לו - זה לא יקרה. אבל אם את התכנים המעניינים מהקבוצה היית מעלה כאן ולא בפורום אחר - זה דווקא יכול היה להיות שינוי מרענן.
אסף.
אסף,
בקבוצות הווטסאפ אנחנו רואים את השינוי, אנשים רוצים תשובה עכשיו, אין להם זמן או סבלנות לחפש או להתאמץ, ככה זה שהכל היום בעולם מיידי ונגיש.
בעבר אכן הייתי כותב מאמרים לכאן, היום שיש לי קבוצה משלי ואתר משלי (כן, גם אם הייתי צריך לשלם בשביל להחזיק אתר הייתי עושה) כבר אין ממש צורך לכתוב כאן, גם לא כותב בשום פורום אחר, בנוסף הבנתי שאתם לא מעודדים הפניה לאתרים אחרים, שזה מובן. ברור שאם מישהו שואל כאן שאלה לגבי ה WK אני אענה בשמחה, אבל ברגע שהם מגלים שיש קבוצת ווטסאפ די ברור מה יעדיפו והיכן יקבלו תשובה במיידי.
ברגע שמזהים צורך בדיון שחוזר על עצמו (למשל חיישני לחץ אוויר) אז פשוט כותבים פוסט, שמים באתר, כל מי ששואל את אותן שאלות מופנה לאתר וככה לא מציק לכולם.
לעניין אתר חברתי שבו ניתן לתרום ולקבל תגובות תראה את ההמצאה החדשה של קלרקסון וחבריו: https://www.drivetribe.com/
אני בוחן את העניין האם לתרגם פוסטים שלי ולשים שם, נראה שדברים משתנים בעולם.
לדעתי אתה מפספס בגדול.
זו תרבות האינסטאנט של הסיפוק המיידי על חשבון למידה והתפתחות.
אני רואה את זה כעצלנות של חיפוש עצמי ולימוד ולקבל את הכל מייד ולעוס.
לשאול אלף פעם את אותה השאלה במקום לנסות לחפש ואולי להצליח להבין לבד או למצוא מה שכבר קיים ומגיש.
אם זה לא פתרון מיידי של תקיעה מתחת לרכב, מה כבר ״דחוף/בהול״ בעיסוק ברכב שהוא תחביב?
אבל זה עניין של תפיסת חיים, כנראה שלא ישתנה, ומותר לכל אחד לבחור את מה שמתאים לו, כל עוד הוא לא פוגע באחר.
ומה שדפוק כאן הוא שאתם פוגעים במשהו אחר, ובצורה די חצופה לדעתי.
לדעתי אתה מפספס בגדול.
זו תרבות האינסטאנט של הסיפוק המיידי על חשבון למידה והתפתחות.
אני רואה את זה כעצלנות של חיפוש עצמי ולימוד ולקבל את הכל מייד ולעוס.
לשאול אלף פעם את אותה השאלה במקום לנסות לחפש ואולי להצליח להבין לבד או למצוא מה שכבר קיים ומגיש.
לצערנו, אפשר לראות את הגישה הזו מתחילה כבר בבית הספר (עושים "העתק/הדבק" מויקיפדיה במקום לחפש ולסכם לבד)
לא מפתיע שזה מגיע גם לכאן.
ברור שיש דברים שלא כותבים כאן, אבל עדיין, אני חושב שזה המקום הנכון לידע הטכני ולא הווטסאפ לפחות ב 95% מהמיקרים.
אני בקבוצות בווטסאפ, וגם נכנס לפורום, אחד לא נוגד את השני ונהנה משניהם, אז כנראה בגלל הרגל של שנים רבות כמו רוב הותיקים כאן.. חייבים להקליק על הפורום מדי פעם כי זה כבר אורח חיים, אי אפשר בלי, למרות שהתכנים כבר לא כמו פעם, והתעבורה שונה, ונכון שרוב הכותבים הם כמה חברים בודדים שמגיבים בכל נושא שעולה, ולעיתים זה קצת מוזר כיוון שחשים שהפורום הוא למעשה כמו אותה קבוצת ווטסאפ אבל שפתוחה לקריאה לכולם, וכאן הבעיה.
כי רוב התכנים שהיו מעניינים בעבר בגלל שינויים בהלך הרוחות כבר לא מתחדשים היום, כי מי המתאבד שיתפאר בשיפורים שעשה בריכבו בחצר האחורית.
אז נשארנו עם פורום שמשמש בעיקר לקריאה של כתבות היסטוריות, גם על ידי משתמשים חדשים שברובם רק יקראו ולא ישתתפו.
אבל בתכלס, התרומה למשתתפי הקבוצות בווטסאפ היא בכמה דרגות גדולה יותר, שיתוף המידע על בעלי מקצוע, פתרונות יצירתיים להתמודדות עם קשיים שאין מצב לקבלם בפורום, האינטימיות והמהירות גורמים לשינוי בהרגלי הגלישה, דומה למעבר שנעשה ממחשבים שולחניים לגלישה בסלולר.
Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
כי מי המתאבד שיתפאר בשיפורים שעשה בריכבו בחצר האחורית
אתה תמים להניח שאם זה יעניין מישהו, הוא לא יכנס/כבר נכנס לקבוצות האלו.
ברור שאם מישהו שואל כאן שאלה לגבי ה WK אני אענה בשמחה, אבל ברגע שהם מגלים שיש קבוצת ווטסאפ די ברור מה יעדיפו והיכן יקבלו תשובה במיידי.
אילן, אתה הרי מפנה אנשים מכאן לקבוצה ולאתר שלך בכל הזדמנות ובצורה בוטה, אז עשה טובה, "ברגע שהם מגלים" ? נו באמת, לפחות אל תנסה להעליב את האינטליגנציה שלנו ...
boaz avrahami
11-12-16, 07:57
תסכל בחתימה שלו...
פציינט חדש שלא שם לב מופנה לחתימה.
במה זה שונה אם גדי מג׳יפטריפ או כל אתר מתחרה אחר היה מפרסם את עצמו כאן וסוחב חברים מהאתר החוצה?
ועוד מטיף לקבוצות נוספות לעשות כמוהו...
אבל למה להיות צדיק מהאפפיור?
אני בטוח שזה לא נעלם מעינם החדה של בעלי האתר
על אף שבטייטל רשום אצלי "מנהל פורום", עזבו, זה לא רלבנטי, אין לי אחוזי בעלות באתר ואני מגיב כעת כמו כל אחד אחר.
כמה מחברי הטובים הם בעלי WK, ועדיין אני חולק עליהם על היציאה מהאתר.
ראשית, הזמינות והחיפוש באתר קימים, ובוואטסאפ לא.
שנית, אולי בוואטסאפ "אנשים לא רוצים להתאמץ", אבל בשביל שאחד לא יתאמץ, אחר צריך להתאמץ מאד , ויותר מפעם אחת. כשלעצמי, אני מעדיף לחפש לבד מאשר להזדקק לטובות ואני גם מעדיף לענות פעמיים שלוש של אותה שאלה לכל היותר. רוצים יותר? חפשו. רוצים להעמיק - בשמחה..
שלישית, קבוצת הוואטסאפ קיימת כיום כי לאילן יש WK (לא אישי, אילן). מחר לאילן יהיה האמר/JN/WZ או כל דבר אחר וקבוצת הווטסאפ או לא תהיה קיימת, או בניהול שונה, אם בכלל. נכון, גם האתר יכול להעלם מחר, אבל נמרוד וחנן מכרו את הסיקסים המקוריים שלהם מזמן, והאתר עדיין קיים. אני בו כבר כמעט בר מצווה.
רביעית, אמת שבעקבות הג'יפוקליפסות יש פחות שיתופים בעניינים טכניים חדשניים ו"מעניינים". הפתרון לכך הוא בהעלאת כתבות ללא שם כותביהם כמו שנעשה בכתבות הסטרוקר. מאידך, כמו שכבר ציינו, גם ברשתות החברתיות יכולים להיות שתולים.
חמישית, על אף האמור בפוסטים קודמים, האתר יצר ויותר חברויות, יחד עם תחושת שיתוף. אפילו האמון של "בגי"ה" לא יכול ולא יקרה בקבוצת וואטסאפ ודומיו. כמות הפעמים שסייעתי לחברי האתר, רק מתוך רצון טוב ועל חשבון זמני הפנוי אינה מבוטלת, ואמשיך לעשות זאת.
שישית, הוואטסאפ, על צפצופיו, הוא במהותו סוג של "מיידי". לא רוצה. רוצה בזמני החופשי, וודאי כשאני בצד ה"נותן" או ה"עונה". לא חייב דבר לאיש ולא עובד אצל איש. בשלב מסויים, ה"נותנים" בוואטסאפ יתעייפו מהמיידיות. ואז מה?
שביעית ואחרון, אכן לכאורה האינטרנט פתוח לכולם והיד קלה על הדק לשון הרע, מה שמחייב את בעלי ומנהלי האתר למחיקות לפעמים. מצד שני, האמינו לי, שבקבוצת וואטסאפ הכוללת יותר ממאה אנשים, האחריות של מנהל הקבוצה ללשון הרע כמעט זהה לחלוטין.
זהו. פרקתי.
כמו פוליטיקה ודת, אני לא באמת חושב שאצליח לשנות דעתו של מישהו. קטונתי. בטח לא מעל גלי הרשת.
boaz avrahami
11-12-16, 08:37
שמיל, הסוסים כבר לא בארווה.
אבל לא נורא, אילן ישמח שתהיה חבר בקבוצה שלהם ותפרסם שם את ג׳יפולוג. לא?
נענה מסודר לכותבים מעל:
נדב - מה לעשות שבאתר שלי יש הרבה יותר חומר טכני לגבי WK מכאן, תעשה חיפוש בגוגל תראה לאן תגיע. השאלות כאן בשנה האחרונה הן בסגנון: בא לי לקנות או ל"ק או WK, מה אתם ממליצים, השואלים לא טורחים לחפש, כותבים כאן, רוצים תשובה עכשיו. כאלה אני מפנה לאתר שלי, לעולם לא מצרף אותם לקבוצה, כיוון שבסוף האישה מאשרת להם לקנות איזה ג'יפון....
בועז - תבדוק בחתימות של אנשים כמה מפנים לאתרים אחרים.
שמיל, דברי טעם, הנקודה היחידה שגורמת גם להצלחת הקבוצה שלי זה שהידע לא יאבד, כאשר אתקדם הלאה מה WK, ניהול הקבוצה יעבור ליורש והאתר שהוקם ישאר עם הידע לטובת דורות הבאים (בהנחה שהמאחסן ימשיך להיות נחמד).
בועז שוב, כרגיל התגובות שלך ילדותיות משהו, האתר הזה חשוב לי ביותר, יש כאן מאמר מסויים שהשארתי רק כאן לגבי ה WK כיוון שיש לו זכות ראשונים, הופיע כאן ראשון, כאשר יש למישהו את התקלה בוודאי שאני מפנה לכאן.
מה לעשות כאשר מישהו שם בטעות שמן גיר במנוע הוא רוצה תשובה ועכשיו, לא הפניה לפורום שיקח זמן עד שיענו לו (לא צוחק, קרה...)
אילן.
אני לא אנסה לחנך אותך ולייעל אותך וללמד אותך להבדיל בין פורום/שרשור/פוסט טכני לכזה שהוא "ווכחני"/דעתני במהותו (כמו זה הנוכחי), שאתה משום מה מתעקש להיכנס אליו ולקרוא ולהביע את דעתך.
נוח לך, באופן מגמתי ומובן, להצביע על ה"מינוסים" של אתר אינטרנט לעומת ה"שיחה המיידית" שמאפשר הוואטס-אפ, כשאתה מביא דוגמאות (של טרחנים כמוני) שכלל לא רלוונטיות לטיעון שלך.
כבר אמרתי - אין בכלל מקום לדיון "בעד ונגד", כשהטיעונים שלך כלל לא משיקים לאתר ולא לפורומים הטכניים שבו.
ולא ענית - אולי לא קראת/התעלמת/דילגת על מה שאמרתי - מה הקשר בין הטרחנות שלי לילדותיות של בועז לבין הפורומים המקצועיים, שאתה טוען שאתה מתעמק בהם.. בלבד.
ברור לי לחלוטין הטיעון שמי שיש לו נורה דולקת באמצע הדרך מתקשר לחבר או שולח שאלה בוואטס-אפ, שמצפצף אצל 30-200 אנשים ומישהו תמיד יענה (אלא אם הוא בדיוק עכשיו בשנת הצהריים או שזה זמן ההדממה בין 7-11).
זו בכלל לא השאלה ולא הנקודה - כלי יש בעייה באחד מכלי הרכב (ויש לי 2 לנדרובר), אני לא ישר מעלה פה שאלה אלא פונה ישירות למומחה שלי (ואני בטח לא מומחה) בטלפון או בוואטס-אפ או שואל בקבוצת הוואטס-אפ של חברים, שיש בה מומחים לא קטנים.
כשאני מתחת לאוטו והפיסטון של הבלם לא ניפתח, אני לא מצפה שג'יפולוג יעמוד אכן לצרכי. אני פונה למשהו מיידי כמו הטלפון/וואטס-אפ של ג'ו או רמי או רמי או...
גם אין לי זמן לעשות חיפוש באתר ובטח שלא בוואטס-אפ.
ופה אתה צודק וזו בכלל לא הנקודה.
כמו שאמרתי, אני חושב שהאתר הרבה יותר נוח/יעיל/חברותי... התנדבותי מאשר הוואטס-אפ (שלו יתרונות אחרים לגמרי).
אתה חושב אחרת - זכותך המלאה.
אבל נימוס ודרך ארץ...
על החתימך שלך, שיש בה טעם לפגם אבל עדיין לא יותר מידי IN YOUR FACE, אני לא מדבר. זו החתימה שלך.. שיהיה.
אבל לעמוד על במה ולהטיף ולהסביר כמה האתר "גמור" ולא מושך ולא יעיל ולא... ולא... ולא ולעודד אנשים לעזוב אותו.. ולהתלונן על טרחנים שעונים לך, שהם טרחנים וילדותיים.
באימש'ך?
ועוד מילה.
פשוט זה כל כך מגוחך ותפש את עיני..
1500 פוסטים ביומיים (750 ביום - לא כולל 7-11 ושנת צהריים) ואתם רוצים להגיד לי שהכל ענייני ומקצועי ויעיל ???
וואללה?
לפי החשבון האינטואיטיבי שלי, אם אני תקוע עם תקלה דחופה ומעלה שאלה, עד שאני אקבל תשובה, כבר יכנסו איזה 100 פוסטים/הודעות על.. כל מיני דברים שונים וחשובים לא פחות.. מאוד יעיל.
אתם מקשיבים לעצמכם?
boaz avrahami
11-12-16, 19:21
תגיד ברנרד, אתה באמת מתייחס לגבב ההבלים שלו ומנסה לענות לו ברצינות?
ברור כשמש שמאחורי פעולותיו עומד אגו ושהוא שודד את האתר מנכסיו לאור יום אבל לאתר יש אבא ואמא חכמים ומנוסים. תשאיר להם את שיקול הדעת על הביבי שלהם.
אילן,
גם לי יש ביקורת על ג'יפולוג, אבל אפילו בתקופה שממש עצבנו אותי כאן ואפילו פתחתי אתר מקביל (אחרי שלא אפשרו לדון כאן באופן חופשי בביקורת של החברים על האתר) לא הטפתי כאן (או במקום אחר) לאנשים לעבור לכתוב במקום אחר.
בעיני האופן שאתה מפנה אנשים החוצה מג'יפולוג הוא מחפיר. מילא לשים קישור בחתימה, אבל באופן אקטיבי להפנות החוצה שוב ושוב זה פשוט לא לעניין (וגם קצת מנסה לרכב על הרייטינג של ג'יפולוג בגוגל).
לעניין כן קבוצה/לא קבוצה - אני לא מבין למה חופרים פה כל כך על זה. מי שרוצה שיצטרף, ומי שלא אז לא. יאללה, דפדפו ...
אני אישית בוחר בחיים ולכן אני לא מתחבר לווטסאפ (בכלל), אבל כל אחד עם מה שנכון עבורו...
בהצלחה :)
נענה מסודר לכותבים מעל:
נדב - מה לעשות שבאתר שלי יש הרבה יותר חומר טכני לגבי WK מכאן, תעשה חיפוש בגוגל תראה לאן תגיע. השאלות כאן בשנה האחרונה הן בסגנון: בא לי לקנות או ל"ק או WK, מה אתם ממליצים, השואלים לא טורחים לחפש, כותבים כאן, רוצים תשובה עכשיו. כאלה אני מפנה לאתר שלי, לעולם לא מצרף אותם לקבוצה, כיוון שבסוף האישה מאשרת להם לקנות איזה ג'יפון....
בועז - תבדוק בחתימות של אנשים כמה מפנים לאתרים אחרים.
שמיל, דברי טעם, הנקודה היחידה שגורמת גם להצלחת הקבוצה שלי זה שהידע לא יאבד, כאשר אתקדם הלאה מה WK, ניהול הקבוצה יעבור ליורש והאתר שהוקם ישאר עם הידע לטובת דורות הבאים (בהנחה שהמאחסן ימשיך להיות נחמד).
בועז שוב, כרגיל התגובות שלך ילדותיות משהו, האתר הזה חשוב לי ביותר, יש כאן מאמר מסויים שהשארתי רק כאן לגבי ה WK כיוון שיש לו זכות ראשונים, הופיע כאן ראשון, כאשר יש למישהו את התקלה בוודאי שאני מפנה לכאן.
מה לעשות כאשר מישהו שם בטעות שמן גיר במנוע הוא רוצה תשובה ועכשיו, לא הפניה לפורום שיקח זמן עד שיענו לו (לא צוחק, קרה...)
אילן. אני אתייחס לתגובה שלך לנדב בלבד.
בחלק הראשון של התשובה שלך אתה כותב שהתוצאה של הקמפיין שבחלק השני של התשובה שלך - ״ייבוש״ הפורום בג׳יפולוג על ידי ריכוז הידע שבקבוצה באתר אחר... היא שהמידע נמצא באתר אחר.
עדיין המידע נמצא בפורום אינטרנטי. כלומר המדיום גם לטעמך לא כזה גרוע. רק שיש בחירה. לאן לרכז את אותו מידע - לג׳יפולוג או לאתר אחר- והבחירה היא שלך ואני מכבד אותה לחלוטין. גם אני הייתי מעדיף לרכז מידע מקבוצה שאני מנהל לאתר שלי. אבל זו לא תוצאה של היחלשות הפורום הייעודי בג׳יפולוג. זו הסיבה.
חברים, אין מקום לכעס. אתרים קמו ונפלו. מרכז הכובד של קהילות ג׳יפאים נדד בין האתרים השונים בשני העשורים האחרונים וכך המצב גם עכשיו. נמרוד היטיב לתאר את העולם הזה. אין מה להעלב או להיפגע - תחרות היא תחרות וכל עוד קנאת סופרים תרבה חוכמה - נקבל אותה בכיף.
מה שנשאר הוא באמת להשקיע בליבת האתר - בנושאים הטכניים, בטיולים, בשטח - והוא ימשיך להתקיים גם שנים רבות אחרי שהקבוצות יעברו מוואטסאפ לטלגרם לדבר הבא ומפייסבוק לאני לא יודע מה.
אסף.
רק נקודה אחת מציקה לי - ברנרד אתה קצת מערבב בין הקבוצה שאני חבר בה לאופי הקבוצה שאילן מתאר... ואני חושב שאתה עושה את זה כי זה משחק לך לנקודה.
אילן אמר שאצלו מדברים רק טכני, אני מספר שאצלי הקהילה קודם ואחר כך הטכני. שני גישות שונות שמשום מה החלטת להתעלם מזה...
ובלי קשר, אם תעלה בקבוצה (לפחות בזו שאני חבר בה) בקשה לעזרה דחופה כנראה שכבר תמצא עצמך מוצף בטלפונים.
תגיד ברנרד, אתה באמת מתייחס לגבב ההבלים שלו ומנסה לענות לו ברצינות?
ברור כשמש שמאחורי פעולותיו עומד אגו ושהוא שודד את האתר מנכסיו לאור יום אבל לאתר יש אבא ואמא חכמים ומנוסים. תשאיר להם את שיקול הדעת על הביבי שלהם.
למה לא?
אני מוכן לענות לכל אחד.
אני גם לא מכנה את מה שהוא אומר "הבלים" - ברור לי הטיעון, מנקודת מבטו המגמתית - להראות שאתר לא שווה ושהאלטרנטיבה שהוא מציע (האתר שלו או קבוצת הוואטס-אפ שלו) טוב יותר.
עניתי בקיצור לעניין שהוא מעלה ולעובדה שלדעתי (לעניות דעתי הצולעת) הטיעונים שלו... צולעים ולא קשורים לעניין.
אני רק אומר שמעבר לדעתי על טיעוניו, התנהגותו והתנהלותו היא זו "שלא לעניין".
לנסות לצבוע את ההתנהגות חסרת הנימוס וחסרת הכבוד למי שמארח אותו, בטיעונים לוגיים ומעשיים - זה מה שפטטי בעיני.
זכותך לחשוב מה שאתה רוצה, נגד האתר ובעד האלטרנטיבות - פשוט נימוס אלמנטרי, אל תעשה את זה פה.
החתימה שלך כבר עושה את זה על הגבול... למה להגזים (להשתין מהמקפצה... על ראשי החברים והמארחים?)?
וזה שבעלי/מנהלי האתר לא "מטפלים" בזה?
אני חושב שהם צודקים בהתנהלות הזו.
מי שצריך לתת לו בראש הם החברים האחרים, כאלה שאין להם "אינטרס" של תחרות או הכנסות או אגו (מי אמר ש"מחזיקים אותי פה" בגלל התעבורה/הכנסות גוגל??? אילן?).
אני גם לא חושב שצריך לסלק אותו מהאתר.
ואני כן חושב שצריך לענות לו ולהעמידו במקומו ומי שצריך לעשות את זה הם חברים שווי מעמד לו - לא מנהלים ולא בעלים.
ומצידי שימשיך להטיף לעזיבה (ושישאר פה) ואני אמשיך להצביע על חוסר הנימוס וחוסר הכבוד והיריקה לבאר שלו...
בעצם.. נראה לי שכבר די ברור שיש פה חוסר נימוס וחוסר כבוד ושהיריקה פגעה פה בהרבה חברים ומי שרוצה כזה "מנהל" או בעל אתר (ותהיה תרומתו ככל שתהיה), שיתכבד ויעבור אליו.
אני לא יודע אם הוא שודד את האתר או לא שודד אותו, וזה גם לא ממש ענייני - מה שאני כן יודע, שדרך ארץ, באופן שהוא מתנהל במקרה הזה, אין לו. ושום יידע או מומחיות לא תכסה על זה.. לעניות דעתי הצולעת.
אסף,
התגובות כאן של חלק מהאנשים מראות בדיוק את הברברת החוסר עניינית שיש באתר. אני הראשון שרוצה לעזור לג'יפולוג לשרוד, אני לא צריך להצדיק למה פניתי למדיה אחרת, הייתי בין הראשונים שתרמו כאן מאמרים ונהניתי מכל רגע.
מוכן תמיד לעזור, תבואו עם רעיון חדש מבטיח להירתם לעניין, הדרך הנוכחית של חוסר סינון ומתן במה לקשקשנים די מחרב את המקום.
בזאת סוגר את הדיון לטעמי, יש לי כבוד לבועז וברנרד, כאן משום מה העניינים מתדרדרים ומהר.
אילן
אילן... כל הרעיון הוא לתת לדיוני אוף טופיק להתמלא מלל ואותם מגיבים בדיוק בדיונים טכניים הם ענייניים וממוקדים. אם היית מתעלם מדיוני ה״קשקשת״, היית רואה את התמונה הזו.
אולי זה הצד ה״חברתי״ שאלירן דיבר עליו? לא בטוח. רק יודע שללא דיוני האוף טופיק לא היינו יכולים לנהל ביתר הקפדה את הדיונים החשובים.
רעיון? אין טעם לחזור על מה שכבר הוצע בעבר כהשלמה לוואטסאפים. לרכז כאן על מערכת הפורומים את המידע המצטבר - לפחות מה שחשוב שיישמר.
אסף.
רק נקודה אחת מציקה לי - ברנרד אתה קצת מערבב בין הקבוצה שאני חבר בה לאופי הקבוצה שאילן מתאר... ואני חושב שאתה עושה את זה כי זה משחק לך לנקודה.
אילן אמר שאצלו מדברים רק טכני, אני מספר שאצלי הקהילה קודם ואחר כך הטכני. שני גישות שונות שמשום מה החלטת להתעלם מזה...
ובלי קשר, אם תעלה בקבוצה (לפחות בזו שאני חבר בה) בקשה לעזרה דחופה כנראה שכבר תמצא עצמך מוצף בטלפונים.
לא מערבב בכלל.
אחד מדבר על "טכני" בלבד ואחד מדבר על "קהילתי" ושניהם מתלוננים על ברברת וטרחנות.
ולשניהם עניתי.
1500 הודעות ואין ברברת... כן, נכון.
ואחד מתלונן על ברברת וטרחנות (אפילו ממש בפוסט האחרון) ושהלכה המקצועיות ו... מברבר בעצמו.
ושניהם מבכים שנס ליחו של ג'יפולוג, במתקונתו הנוכחית.
ואני חושב שלשתי הדיעות ולשני החברים יש מקום פה (כמו גם לטרחנים, שאף אחד לא מכריח לקרוא/לשמוע אותם..) - רק דרך ארץ וכבוד.
אפילו טרחן כמוני מתייחס לברברנים כמו XXX בכבוד ודרך ארץ.. פחות או יותר.
והנה.. אילן מציע עזרתו ב"כיוון חדש"... וואללה.
אולי תתחיל בזה שתכבד את האתר והחברים בו...
אח"כ אתה יכול להעביר חומר לסיפרייה הציבורית ולהפנות (בחתימה) לאותה סיפריה.
ואז אתה יכול לקחת על עצמך ניהול פורום מקצועי (ולהתחיל לסנן ולצנזר מה שלא מקצועי בעיניך - כמנהל).
ועוד אתה יכול, להעלות מאמרים (קצרים/ארוכים) על כל מיני תקלות/פתרונות שעלו בקבוצת הוואטס-אפ - יענו, לתרום לכאלה שאין להם ולא רוצים וואטס-אפ, מכל מיני סיבות.
ואתה גם יכול להתחיל בזה שלא תיכנס לפורומים/שרשורים טרחניים ותתרכז רק במקצועי, אם הטרחנות והברברת וחוסר הסינון כל כך מפריעות לך..
- - - Updated - - -
אילן... כל הרעיון הוא לתת לדיוני אוף טופיק להתמלא מלל ואותם מגיבים בדיוק בדיונים טכניים הם ענייניים וממוקדים. אם היית מתעלם מדיוני ה״קשקשת״, היית רואה את התמונה הזו.
אולי זה הצד ה״חברתי״ שאלירן דיבר עליו? לא בטוח. רק יודע שללא דיוני האוף טופיק לא היינו יכולים לנהל ביתר הקפדה את הדיונים החשובים.
רעיון? אין טעם לחזור על מה שכבר הוצע בעבר כהשלמה לוואטסאפים. לרכז כאן על מערכת הפורומים את המידע המצטבר - לפחות מה שחשוב שיישמר.
אסף.
grate minds think alike
לא מערבב בכלל.
אחד מדבר על "טכני" בלבד ואחד מדבר על "קהילתי" ושניהם מתלוננים על ברברת וטרחנות.
ולשניהם עניתי.
1500 הודעות ואין ברברת... כן, נכון.
ואחד מתלונן על ברברת וטרחנות (אפילו ממש בפוסט האחרון) ושהלכה המקצועיות ו... מברבר בעצמו.
ושניהם מבכים שנס ליחו של ג'יפולוג, במתקונתו הנוכחית.
אני לא התלוננתי על הברברת באתר... רק על זו שלך... :-)
ובלי קשר לכלום. מי מסביר לי מה הכפתור הזה עושה?
112058
boaz avrahami
11-12-16, 20:14
אילן,
רוצה רעיון פשוט ליישום ושאינו נוגד שום עיקרון שלך?
תעביר לכאן את כל החומר הטכני לאתר ותוכיח שאתה הראשון שרוצה שג׳יפולוג ימשיך להצליח.
לא מבין למה ירצה אדם שמפרגן לג׳יפולוג להקים ולהחזיק חומר טכני באתר מקביל.
אני למרות אי ההסכמות חושב שכמוביל קהילה כדאי שיהיה מנהל פורום ושיקבל כאן את הקרדיט וישלב כאן את הקהילה שלו.
אין דרך אחרת להעצמת האתר.
הדיבורים על קשקשת וכו שמרחיקים אותו הם לטעמי לא העניין.
אנשים בעקבות הווטסאפ מצאו את עצמם מנהיגים והעדיפו לשמר את הכוח אצלם בידים.
אם אינך יכול להילחם בהם , צרף אותם
רק יודע שללא דיוני האוף טופיק לא היינו יכולים לנהל ביתר הקפדה את הדיונים החשובים.
אסף.
הנה רעיון, ואפשר להשתמש בשרשור הזה בתור דוגמא:
השרשור הזה לא נמצא באוף-טופיק ובכל זאת הוא הפך (כמו רבים אחרים) לשרשור חפירות. אם אחד המנהלים היה מפצל אותו כבר בשלב מוקדם לשרשור ענייני כאן ושרשור קשקשני באוף-טופיק (ומשאיר הפניות הדדיות בנקודת הפיצול), היינו נשארים עם פורום מקצועי ונקי יותר.
ברור לי שזה לא מעט עבודה, אבל זה כנראה יישתלם כמותית ואיכותית - אני מכיר מספר חברים, כותבים איכותיים בעבר, שבשקט-בשקט הפסיקו לכתוב כאן כי פשוט נמאס להם מהחפירות.
8 אגורות, עלי :)
נדב.
השירשור הזה הוא בדיוק אוף-טופיק, שבמקרה מדבר על משהו של ג'יפ.
שום דבר מקצועי. לא תקלה ואיך פותרים אותה - פשוט קריאה לחברים לעבור מהאתר, למשהו אחר.
וכל מה שעולה פה, כל מה שנכתב, עונה לכל הגדרה של "מדברים לעניין/לנושא".
ולכן ה"תלונות" של אילן (ושלך, בפוסט האחרון) בכלל לא נוגעות לעניין.
כמו שאמרתי וגם אסף - אני לא רואה שום ברברת ושום טרחנות ושום ויכוח לא ענייני/מקצועי, בפורומים ובשירשורים ה"טכניים".
ומי שמפחד לכתוב שם, בגלל שיברברו לו, סתם מתרץ.
לא מסכים איתך ברנרד ...
ההזמנה המקורית לקבוצת ווטסאפ היא לגיטימית ומקומה בפורום הזה בדיוק, רוב מה שבא אחריה שייך לדעתי לאוף טופיק.
לא מסכים איתך ברנרד ...
ההזמנה המקורית לקבוצת ווטסאפ היא לגיטימית ומקומה בפורום הזה בדיוק, רוב מה שבא אחריה שייך לדעתי לאוף טופיק.
נו.. אתה למעשה מסכים איתי, בעיקרון.
אתה אומר שלגיטימי לקרוא לצאת מהאתר, מתוך האתר ואני אומר שלדעתי ממש לא לגיטימי לעשות את זה - דיון יותר "לעניין" מזה, לא תמצא בשום מקום.
כמו שתעלה את הטענה שמבנה המתלה של טויוטה הוא "תקלה" ואסף יענה שזו לא תקלה ו... יתפתח דיון (שבמהלכו יעלו עוד ועוד דוגמאות וצילומים)... טרחני.. ילדותי.. ברברתי... על הנושא הספיציפי שעלה.
ומי שמתעניין בתולדות התקלה/פיצ'ר יכנס וישתתף וישכיל ומי שלא מעוניין בברברת.. לא יכנס.
הדיון פה לא גלש לשום דבר אחר - הוא החל בקריאה לצאת מהאתר ועל זה כולם מדברים - בעד ונגד.
ולא חייבים להיכנס.
סתם הערת שוליים.
תנסה לברור את הנושאים שחשובים לך בקבוצת הוואטס-אפ... כן, בהצלחה.
אבל יש כאלה, כמו ש-opl אמר, שזה עדיין שווה להם. זכותם.
אני אומר שלגיטימי להזמין לוואטסאפ, שזו טכנולוגיה אחרת למטרות שונות, פחות לגיטימי להזמין לאתרים אחרים, ועוד פחות לגיטימי לנהוג כמו אילן.
ובוא נעצור כאן לפחות את הדיון לגבי הדעה הפרטית שלי.
הכוונה שלי היא שאם לדעתך הנושא, הקריאה לוואטס-אפ, מקומה בפורום הזה והיא לא אוף-טופיק... הרי שכל הדיון שבא בעקבות הקריאה, נמצא גם הוא במקומו הנכון...
לדעתי, כל קריאה לאלטרנטיבה לאתר, מקומה מחוץ לאתר (לא בצנזורה וחסימה אלא דווקא במשמעת עצמית וכבוד ודרך ארץ) היא אוף-טופיק.
להשתמש בתפוצה והפופולריות של האתר ובמסד נתוני החברים בו, על מנת להגיע לקהל יעד של... מתחרה לאתר (לפי הגדרת פותחי השירשור והתומכים בהוצאת החברים) היא מאוד לא ... מנומסת, בלשון המעטה.
אם אתה חושב שזה המקום לעשות זאת - יענו לפנות לקהל היעד לעבור למתחרה - הרי שזהו גם המקום לענות לקריאה שכזו.
112059
אני מודה שכאן זה יותר קל :-)
סתם... זה פיטשר מעפן...
אני אומר שלגיטימי להזמין לוואטסאפ, שזו טכנולוגיה אחרת למטרות שונות, פחות לגיטימי להזמין לאתרים אחרים, ועוד פחות לגיטימי לנהוג כמו אילן.
ובוא נעצור כאן לפחות את הדיון לגבי הדעה הפרטית שלי.
אני יכול הבין את מה שאתה אומר ואפילו מקבל את הטיעון.
לדעתי הקריאה לעבור לוואטס-אפ, כשהוא משמש תחליף ולא תוסף (opl לפחות מעלה דברים מהוואטס-אפ לפה = משתמש בוואטס-אפ להעשיר את האתר ולתרום, לא להוות תחרות) היא לגמרי לא לגטימית.
וזה הדיון והוא ענייני לחלוטין.
ולמה לעצור את הדיון?
דעתך הפרטית חשובה לא פחות מדעתי הפרטית או דעתו של בועז ונמרוד ואסף ואילן.
הנה עלו כמה דעות וכמה דרכי פעולה וכמה "פשרות".
הדיון מיקד טענות ופתרונות אפשריים ועכשיו נשאר לראות כמה האנשים מתכוונים למה שהם אומרים - שבסך הכל נוח להם פה והם מעוניינים לתרום לאתר ולחברים ולקהילה ושאין פה שום ענייני אגו...
אני גם רואה, בכל הדיון הזה, מעיין התחייבות של החברים (ובמיוחד הטרחנים והברברנים וה"לא תורמים דבר"), למקד את הדברים - עניינים טכניים בשירשורים טכניים = "קצר ולעניין" ו... ברברת, ב"שירשורי ברברת"/הבעת דיעה.
זה די פותר את הבעיות שהעלה אילן (לא צריך סינון, בשירשורי שיחרור לחץ וברברת והוא לא נכנס לשם, אם לא מעוניין לברבר) ואחרים.
הנה - לא תסם ברברת.
פתרונות אופרטיביים.. טכניים.
ווטסאפ, בעיני, הוא לא מתחרה. זו טכנולוגיה משלימה.
אתר אחר הוא כן מתחרה...
112059
אני מודה שכאן זה יותר קל :-)
סתם... זה פיטשר מעפן...
בבקשה!
הנה - בדיוק מה שאמרתי - פתרון אופרטיבי.
זה לא שווה כלום... ייצר הסקרנות גורם לי לפתוח את ההודעה...
ווטסאפ, בעיני, הוא לא מתחרה. זו טכנולוגיה משלימה.
אתר אחר הוא כן מתחרה...
זה לא איך שאתה מציג/רואה את זה. זה איך הם רואים את זה... ג'יפולוג הוא ברברתי ולא מסנן ויש בו טרחנים ולא מיידי ולכן יוצאים לוואטס-אפ - כך אילן מציג את הדברים.
...
לדעתי, כל קריאה לאלטרנטיבה לאתר, מקומה מחוץ לאתר (לא בצנזורה וחסימה אלא דווקא במשמעת עצמית וכבוד ודרך ארץ) היא אוף-טופיק.
וזה מה ששכתבתי.
להשתמש בתפוצה והפופולריות של האתר ובמסד נתוני החברים בו, על מנת להגיע לקהל יעד של... מתחרה לאתר (לפי הגדרת פותחי השירשור והתומכים בהוצאת החברים) היא מאוד לא ... מנומסת, בלשון המעטה.
אם אתה חושב שזה המקום לעשות זאת - יענו לפנות לקהל היעד לעבור למתחרה - הרי שזהו גם המקום לענות לקריאה שכזו.
הם מציגים/מוכרים את זה כאלטרנטיבה ולא משתפים את האתר במה שעולה שם (ושוב - אני לא מבלבל אלא מפריד, בנושא זה, בין השניים אילן ו-opl) , כתוספת והשלמה של זה לזה...
וזה לא יאה.. לעשות מתוך האתר.
- - - Updated - - -
:rolleyes::confused:
החיים מלאים דילמות - ואז אתה נכנס ואומר לעצמך - נו.. ידעתי... שום דבר לא השתנה עם הקשקשן הזה. מזל שהוא חסום.
ואז נכנסת עוד הודעה כזו ו... "נו... ידעתי..."
הנה..מצאתי - ברוב טרחנותי, לא טרחתי להסתכל בלינקים למטה...
על מנת להפריד את דעתי (המנומקת) מטרחנותי (שמרחיקה אנשים ומפחידה אותם), יש לי הכבוד לצטט טובים וחכמים ממני:
אז זהו, שלמרות שפה ושם פיחסבוק הוא אחלה כלי-עזר ושלא מעט גולשים מגיעים לג'יפולוג ממנו - בסופו של דבר יש סתירה, ופיכסבוק כן בא בהכרח על חשבון ג'יפולוג, נוגס בו וממנו, הורס ומחרב אותו, ממש כפי שהוא הורס ומחרב כל חלקה טובה גם באתרים אחרים.
וכל "קבוצת תמיכה חד-מותגית" שכזו בשורה התחתונה תורמת את שלה למה שחלק מהגולשים מתלוננים עליו - ש"ג'יפולוג הוא כבר לא מה שהיה פעם". אתם קולטים מה אתם מעוללים בכל פעם שאתם פותחים לעצמכם קבוצה פרטית של מותג/דגם אחד שכזו בפיכסבוק?... במקום שמוקד המידע והידע יישאר כאן לטובת כולם, ואולי גם לטובת מי שהיום אין לו לנדרובר ומחר אולי כן - כל הידע הזה בוודאות יילך לאיבוד אי שם בביוב של הפיכסבוק.
כמובן שאם זה מה שאתם רוצים - זו זכותכם. כמו שאומרים - תהנו עם זה ובהצלחה. כל אחד והמקום שמגיע לו.
אבל לפתוח כאן שרשור כדי לשכנע אנשים לעבור מכאן לשם? לטעמי חוצפה ועזות מצח - וזה בעדינות ובלשון המעטה. זו כמובן דעתי בלבד.
boaz avrahami
11-12-16, 22:06
הרגת [emoji23]
אני בקבוצות בווטסאפ, וגם נכנס לפורום, אחד לא נוגד את השני ונהנה משניהם, אז כנראה בגלל הרגל של שנים רבות כמו רוב הותיקים כאן.. חייבים להקליק על הפורום מדי פעם כי זה כבר אורח חיים, אי אפשר בלי, למרות שהתכנים כבר לא כמו פעם, והתעבורה שונה, ונכון שרוב הכותבים הם כמה חברים בודדים שמגיבים בכל נושא שעולה, ולעיתים זה קצת מוזר כיוון שחשים שהפורום הוא למעשה כמו אותה קבוצת ווטסאפ אבל שפתוחה לקריאה לכולם, וכאן הבעיה.
כי רוב התכנים שהיו מעניינים בעבר בגלל שינויים בהלך הרוחות כבר לא מתחדשים היום, כי מי המתאבד שיתפאר בשיפורים שעשה בריכבו בחצר האחורית.
אז נשארנו עם פורום שמשמש בעיקר לקריאה של כתבות היסטוריות, גם על ידי משתמשים חדשים שברובם רק יקראו ולא ישתתפו.
אבל בתכלס, התרומה למשתתפי הקבוצות בווטסאפ היא בכמה דרגות גדולה יותר, שיתוף המידע על בעלי מקצוע, פתרונות יצירתיים להתמודדות עם קשיים שאין מצב לקבלם בפורום, האינטימיות והמהירות גורמים לשינוי בהרגלי הגלישה, דומה למעבר שנעשה ממחשבים שולחניים לגלישה בסלולר.
וכשמישהו כבר כן כותב משהו חדש ... אז מיד מנסים לחסל אותו .. ;)
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.